Anasayfa Haber WhatsApp’a Hesap Koruma ve Cihaz Doğrulama Özellikleri Geliyor

WhatsApp’a Hesap Koruma ve Cihaz Doğrulama Özellikleri Geliyor

WhatsApp Güvenlik Özelliği

Meta, önümüzdeki aylarda WhatsApp için üç yeni güvenlik özelliği ekleyeceğini duyurdu. Yeni özellikler arasında Hesap Koruma, Cihaz Doğrulama ve Otomatik Güvenlik Kodları yer alıyor. Bu özellikler iki adımlı doğrulama, uçtan uca şifreli yedeklemeler ve şifreli mesajlaşma gibi halihazırda var olan güvenlik özelliklerine eşlik edecek.

Hesap Koruma ile WhatsApp şimdi eski cihazınızda uygulamayı yeni bir cihazda kullanmaya çalıştığınızı doğrulamanızı isteyecek. Meta, eski cihazınızı kaybederseniz ne olacağını açıklamadı ancak muhtemelen yeni bir cihaz kurmanıza engel olmayacak.

Cihaz Doğrulaması ile Meta, mesajları gönderenin gerçekten siz olduğunuzu doğrulamak için arka planda kontroller yapıyor. Şirket, bu özelliği eklemenin başlıca nedeninin resmi olmayan WhatsApp istemcilerine karşı koruma sağlamak olduğunu söyledi. Sahte WhatsApp istemcilerinin spam göndermek için kimlik doğrulama anahtarlarınızı çalabileceği ifade ediliyor.

En son eklenen özellik ise Otomatik Güvenlik Kodları. Bu özellik Anahtar Şeffaflığı adı verilen bir şey kullanıyor. Bu, sohbet ettiğiniz kişiyle güvenli bir bağlantınız olup olmadığını otomatik olarak kontrol ediyor. Sohbetlerin güvenli olup olmadığını görmek için önümüzdeki aylarda WhatsApp’taki şifreleme sekmesine gidebileceksiniz.

Son kullanıcıların bu yeni özellikleri almak için yapması gereken hiçbir şey yok. Meta önümüzdeki aylarda bunları tüm kullanıcılara sunmuş olacak.