Anasayfa Haber Elon Musk Yapay Zeka Şirketi Kurdu

Elon Musk Yapay Zeka Şirketi Kurdu

Elon Musk Yapay Zeka

ChatGPT’yi eleştiren Elon Musk, yapay zeka ile ilgili yeni proje bir proje planlıyor olabilir. Wall Street Journal’ın yaptığı habere göre Elon Musk, X.AI adında yeni bir yapay zeka şirketi kurdu. Yakın zamanda ortaya çıkan Mart ayına ait resmi dosyalarda, X.Al; ABD’nin Nevada’da eyaletinde kurulmuş ve tek yöneticisi Elon Musk olarak görünüyor. Öte yandan, sekreter konumunda Musk’ın sağ kolu olarak da bilinen Jared Birchall var. Kısa süre önce Twitter, Inc. şirketinin X Corp. olarak yeniden adlandırılması ve bu yeni gelişmeyle birlikte Elon Musk’ın X harfine olan ilgili kendini açıkça belli ediyor.

Elon Musk yapay zekaya karşı pek yabancı değil. Zira on yıl önce önce OpenAI’nin kurucularından biriydi. Buna rağmen ünlü girişimci, ChatGPT’nin popüler hale gelmesiyle birlikte bazı risklerden dolayı söz konusu teknolojinin yasal açıdan düzenlenmesini savunarak geliştirme sürecine 6 ay vermeye çağıran açık bir mektuba da imza atmıştı.

X.AI’ın ChatGPT’ye yeni bir rakip olacak ürün çıkarıp çıkarmayacağı ise şimdilik belirsizliğini koruyor. Ancak Musk’ın aldığı kararlar böylesine bir ihtimali güçlendirmiyor değil. Çünkü bu yeni projeyi yöneteceğine inanılan bilim adamı Igor Babuschkin dahil iki eski DeepMind personelinin işe alındığı söylentiler arasında.

Ayrıca Musk, Twitter’ın veri merkezlerinden birinde yapay zeka geliştirme için 10.000 adet ekran kartı satın almış ve Financial Times‘ın edindiği bilgilere göre, X.Al’a kaynak oluşturabilmek için Tesla ve SpaceX yatırımcılarıyla görüşmelerini sürdürüyor. Yapay zeka yarışının son hız devam ettiği bu dönemde yeni sistemlerle karşılaşmamız olağan. Düşüncelerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın.