Anasayfa Haber Sega, Rovio’yu Almaya Çok Yakın

Sega, Rovio’yu Almaya Çok Yakın

Sega Rovio

The Wall Street Journal, Angry Birds serisinin arkasındaki stüdyo olan Rovio Entertainment’ın Sega tarafından tahmini 1 milyar dolara satın alınması için önümüzdeki hafta başında imzalanacak bir anlaşma hakkında bilgi verdi.

Angry Birds ilk olarak 2009 yılında hem iOS hem de Android platformlarında çıkış yaptı ve 1 milyar kez indirilen ilk oyun oldu. Ardından Angry Birds yeni oyunları ve filmleri içeren bir markaya dönüştü. Öte yandan son yıllarda Rovio, orijinalin başarısını tekrarlamakta zorlandı.

Rovio, modern mobil oyunlarda daha yaygın olan uygulama içi satın alımları destekleyen yeni oyunlarından elde ettiği geliri artırmaya çalışırken orijinal Angry Birds yıllar içinde çeşitli yinelemelerden ve değişikliklerden geçti. Rovio, büyüme planlarını artırmak amacıyla 2017’nin sonlarında halka açıldı. Ancak bu, istenildiği gibi bir karşılık görmedi.

Rovio daha önce önemli bir mobil oyun rakibi olan Playtika Holding Corp.’a 800 milyon dolardan fazla satış yapmak için görüşmelerde bulunmuştu ancak şirketler arasındaki görüşmeler bu yılın Mart ayında başarısızlıkla sonuçlandı.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version