Anasayfa Haber Microsoft Edge, AVIF Desteğine Kavuşuyor

Microsoft Edge, AVIF Desteğine Kavuşuyor

Microsoft Edge

Microsoft, Edge tarayıcısına AVIF formatı için destek eklemeye başlıyor. AVIF, AV1 video codecini temel alan bir görüntü kodlama formatı ve diğer yaygın görüntü formatlarına göre daha verimli bir kodlama sağlıyor. Vimeo‘nun yaptığı bir testte AVIF’in, WebP ve JPEG’e göre daha yüksek bir VMAF puanı aldığı ortaya çıkmıştır.

Microsoft Edge, AVIF DesteğiMozilla, Ekim 2021’de Firefox 93 ile AVIF desteğini tarayıcısına ekledi ve bu özelliği destekleyen ilk tarayıcı oldu. Ardından Google, Chrome 103 ile AVIF görüntü desteği kazandı. Kısa süre sonra, iOS 16’nın 16.0 sürümüyle Safari de AVIF desteğini ekledi. Şimdi ise Leopeva64 adlı sızıntıcı Edge Canary sürümünde AVIF’i etkinleştirmeyi başardı.

Microsoft Edge, AVIF DesteğiBu gelişme, Edge kullanıcılarının AVIF formatında daha verimli ve yüksek kaliteli görüntüler deneyimlemelerini sağlıyor. AVIF desteği şu anda Edge Canary’de varsayılan olarak mevcut değil. Bu özelliği etkinleştirmek isteyen kullanıcılar “–enable-features=msEdgeAVIF” komutunu kullanabilirler. Peki siz Microsoft Edge’nin AVIF desteğine kavuşması hakkında ne düşünüyorsunuz?