Anasayfa Haber Sega Sammy, Angry Birds Geliştiricisi Rovio’yu Resmen Satın Aldı

Sega Sammy, Angry Birds Geliştiricisi Rovio’yu Resmen Satın Aldı

Sega Sammy Rovio

Sega Sammy, Angry Birds yapımcısı Rovio Entertainment’ı 706 milyon Euro karşılığında satın almayı kabul etti. Sega, mobil oyun tarafı için hisse başına 9,25 euro ve hisse başına 1,48 euro ödeyecek. Şirket, anlaşma yoluyla küresel oyun pazarındaki büyümeyi “hızlandırmayı” planladığını söylüyor. Haberin iki şirketin potansiyel bir anlaşma için görüşmelerde bulunduğu bildirildikten sonra geldiğini de belirtelim.

Sega Sammy, Sonic the Hedgehog, Total War ve Yakuza dahil olmak üzere milyonlarca satan en popüler oyun serilerinden bazılarının sahibi konumunda.

Rovio CEO’su Alexandre Pelletier-Normand şunları söyledi: “Son teknoloji tasarımıyla büyülenmiş Sonic the Hedgehog’u oynayarak büyüdüm. Daha sonra Angry Birds’ü ilk kez oynadığımda, oyunun modern kültürü şekillendirme gücüyle gerçek bir ana akım fenomene dönüştüğünü biliyordum. Rovio’ya katılmak bir onurdu ve yeni oyunlar, diziler ve filmler çıkardıkça Angry Birds’ün büyümeye devam ettiğini görmekten gurur duyuyorum. Misyonumuz ‘neşe yaratmak’ ve oyuncularımıza daha fazla neşe getirmek için uzmanlığımızı ve araçlarımızı kullanma, Rovio ve Sega’nın canlı fikri mülkiyetlerini geliştirme ve genişletme fikri bizi heyecanlandırıyor.”

Sega Sammy’nin mobil oyun işi ağırlıklı olarak iç pazara odaklanırken, Rovio’nun oyunu yurtdışında iyi biliniyor.

Sega CEO’su Haruki Satomi şunları söyledi: “Hızla büyüyen küresel oyun pazarı arasında, mobil oyun pazarı özellikle yüksek potansiyele sahip ve Sega’nın bu alandaki genişlemesini hızlandırmak uzun vadeli hedefi olmuştur. Her iki şirketin markalarının, karakterlerinin, hayran kitlesinin yanı sıra kurum kültürü ve işlevselliğinin bir araya gelmesiyle ileriye dönük yaratılan önemli sinerjiler olacak.”

İki şirket arasındaki anlaşmanın bu yılın üçüncü çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.