Anasayfa Haber Türk Telekom Altyapısında Upload Hızları Artıyor

Türk Telekom Altyapısında Upload Hızları Artıyor

Birkaç aydır Türk Telekom ve altyapısını kullanan servis sağlayıcıların upload hızlarını artıracağıyla ilgili haberler vardı. Ancak kısa vadede hiçbir adım atılmazken, artık şirketlerin yavaş yavaş yüksek upload hızlarına geçiş yaptığını görüyoruz.

Türk Telekom, artan rekabet ortamında sürdürülebilir hizmet sağlamak için upload hızlarında artışa gitmeye karar verdi. Bu durum yalnızca Türk Telekom kullanıcıları için değil, Türk Telekom altyapısından hizmet sağlayan özel servis sağlayıcıları için de geçerli.

internet hız

Söz konusu upload hızı artışı, altyapısı destekleyen fiber ve VDSL müşterileri için geçerli. Yani altyapınız yeni hızları desteklemiyorsa, bu durum sizi etkilemeyecek.

Upload hızı ne kadar artıyor?

Artırılan upload hızı, kullanıcıların halihazırda kullandığı paketlerine göre değişiklik gösteriyor. Yani artış her paket için aynı düzeyde değil. İşte yeni upload hızları;

Download Hızı Yeni Upload Hızı
10 – 20 Mbps 4 Mbps
24 – 35 Mbps 12 Mbps
51 – 102 Mbps 15 Mbps
204 Mbps 30 Mbps
512 Mbps 40 Mbps
1048 Mbps 51 Mbps

 

Türk Telekom müşterisiyseniz veya altyapısını kullanan herhangi bir hizmet kullanmanıza rağmen yeni upload hızlarına geçiş yapamadıysanız endişelenmenize gerek yok. Upload artışı işlemi, internet servis sağlayıcılar ve müşterilere aşama aşama yansıtılıyor. Bu durumda halen size sıra gelmemiş olabilir. Bu süreçte yapmanız gereken ise ara sıra hız testi yapıp durumu kontrol etmek.

Son olarak diğer internet servis sağlayıcıların bu gelişme karşısında herhangi bir adım atmadığını da belirtelim.

6 Yorumlar

  1. Merhaba
    Makalenizde yeni upload hızlarını gösteren tabloyu incelediğimde açıkça şunu söyleyebilirim ki ” yüksek upload hızları” ifadesi bence tamamiyle yanlış bir ifade olmuş dünyada birçok ülkede simetrik internetin benimsendiğini ve kullanıldığını göz önünde bulundurursak tabloda ülkemiz adına güncellenen yeni upload hızlarının tam anlamıyla bir hayal kırıklığı olduğunu düşünüyorum.

    Madem upload hızlarını güncelleme ihtiyacı duyuldu o halde ülkemiz için 2023 yılında upload hızlarımızın minimum şu şekilde olmasını beklerdim.

    8-50 mbps ADSL ve VDSL paketleri için en az 15mbps upload
    50-150 mbps ye kadar olan ADSL ve VDSL paketlerde en az 50 mbps upload olmalıydı
    veya
    Ülkemizde network altyapısının kalitesini göz önünde bulundurduğumuzda sağlıklı ve dünya standartlarında bir internet deneyimi için uplinkte SNR değeri 10 dB in altına inmeyecek ve 50 mbps’yi geçmeyecek şekilde bir upload hızı ISS tarafından tanımlanmalıydı.

    150 – 1000+ mbps ye kadar VDSL ve FİBER olan paketlerde en az download hızınızın %50 veya 60′ ı kadar upload müşterilere tanımlanması gerekliydi.

    Ayrıca değinmek istediğim en önemli hususlardan biriside birçok internet servis sağlayıcısının “FİBER veya FİBER HIZINDA” ifadesi altında 16 – 24 mbps v.b hızlarda paketler çıkartıp bilinçsiz kullanıcıları hedefleyen aldatıcı ve kar amaçlı satış politikasını izleyen firmalarla’ da ilgili olarak bakanlıklarımızın veya ilgili mercilerin acilen bu konu ile ilgilenmesi ve gerekli düzenlemelerin yapılması gerekli. (Not: En bilindik 3 firma veya ISS’de bu gruba dahil ) günümüzde birçok internet abonesi 16 mbps nin ne olduğunu bilmeden “FİBER” kelimesine aldanarak internet bağlatıyor ve firmalarda bu durumu fırsata çeviriyor.

    İyi forumlar.

    • Oc admin neden banlıyon benim yorumumu aw bu adam banlanmıyor benimkine suspect atmışsın. Gelir seni serverroomda gigabit modem ile bayarım.

  2. Ölümü gösterip sıtmaya razı etmekten başka bir şey değil altyapı için hiçbir külfet olmayacak bir imkanı neden sunmazsin acaba çok merak ediyorum insanlara birden iyi şartlar sunmak bizi şımartır diye yapmıyor herhalde fazla simarmayalim bizi düşünüyor Türk telekom

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version