Anasayfa Haber MSI Afterburner, RTX 4000 ve RX 7900 Desteğine Kavuştu

MSI Afterburner, RTX 4000 ve RX 7900 Desteğine Kavuştu

Kötü Haber MSI Afterburner'in Geliştirme Süreci Durdu

Yılın başlarında MSI Afterburner’ın gelişim süreciyle ilgili kötü haberler vermiştik. Afterburner’ın Rus geliştirici Alexey ‘Unwinder’ Nicolaychuk, Guru3D forumlarında “politik nedenlerden dolayı” MSI Afterburner geliştirme sürecinin yaklaşık bir yıldır durduğunu açıklamıştı. Yeni nesil GPU desteğiyle ilgili gelen sorulara ise “kullanıcıların uzun süre bekleyebileceğini” söylemişti.

Neyse ki MSI sorunları çözmüş görünüyor. MSI Afterburner, aradan geçen uzun sürenin ardından beta olmayan bir uygulama sürümü aldı. En önemlisi, 4.6.5 sürümüyle GeForce RTX 4000 ve Radeon RX 7900 serisi için resmi destek eklendi. Bunun yanında, Intel 13. Nesil ve AMD Ryzen 7000 serisi gibi birçok yeni donanım için destek sağlanıyor.

Bir başka önemli yeniliğe gelince, artık Intel Arc ekran kartlarına ait detaylar artık Afterburner üzerinden izlenebiliyor. Ancak hız aşırtma özellikleri henüz getirilmedi. İşte değişim günlüğünden bazı önemli yenilikler:

MSI Afterburner 4.6.5

  • NVIDIA GeForce RTX 40×0 serisi ekran kartları için destek.
  • NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti’nin GA103 ve GDDR6x tabanlı sürümleri için voltaj kontrolü desteği.
  • AMD Radeon RX 7900 serisi ekran kartları için destek.
  • AMD Radeon RX 7900 serisi için toplam kart gücü izleme desteği.
  • Gelecekteki bazı AMD ve NVIDIA GPU PCI DeviceID’leri donanım veritabanına eklendi.
    Donanım izleme modülüne Intel Arc GPU desteği eklendi. Intel donanım kontrol API desteğinin yalnızca x64 uygulamalarıyla sınırlandırılması nedeniyle Intel Arc GPU’ların hız aşırtma ve ayarlama işlemleri şu anda desteklenmiyor.
  • Intel 13. nesil işlemciler için deneysel destek.
  • AMD Ryzen 7xxx işlemciler için deneysel destek.