Anasayfa Haber Windows 11 Yerel Hesap Kullanıcıları, Başlat Menüsünde Gösterilen Reklamlara Tepkili

Windows 11 Yerel Hesap Kullanıcıları, Başlat Menüsünde Gösterilen Reklamlara Tepkili

Windows 11 başlat menüsünde reklam gösteriyor
Windows 11 başlat menüsünde reklam gösteriyor

Microsoft’un Kasım ayında yayınlanan Windows 11 Preview Build ile Başlat Menüsünde reklamlar ya da bildirimler gösterip test ettiği haberi gelmişti. Microsoft’un bazı ürünleri tam da söylendiği üzere Hesap Ayarlarını Değiştir butonunun üzerindeki açılır ekranda görünüyordu. Hatta örnek vermek gerekirse reklamlardan biri kullanıcılardan dosyalarını OneDrive’a yedeklemelerini istiyor, bir diğeri ise resmi bir Microsoft hesabı kullanmaları için kaydolmalarını istiyordu.

Reklamlar ve bildirimlerle birlikte kullanıcılarda haklı bir öfke başladı. Reklamlar Mart ayındaki KB5023778 Preview Build ile gösterilmeye başlandı. Geçen haftalardaki Windows 11 Insider Preview Build 23435 ile iyice yayılmaya başladı. Gösterilen reklamlar kullanıcıları genellikle resmi bir Microsoft hesabı oluşturmasına, verileri OneDrive’a yedeklemesine, Microsoft 365’i kullanabilmesine itiyor.

Tabii bu durum evrensel bir kınama yarattı. Bir Reddit kullanıcısı ise “Sizi kandırmak ve rahatsız etmek için bir şeyler eklemeye devam eden tekel bir şirketten ne bekliyoruz?” dedi. Bazıları ise hiçbir şekilde reklamları eleştirmedi. Windows’un bir abonelik modeline dönüştüğünü görmektense bu bildirimlere katlanmayı tercih edeceklerini, OneDrive reklamlarının Windows 8 ve 10’da da yer aldığını dolayısıyla bunun Microsoft açısından yeni bir şey olmadığını belirttiler.

Önizleme sürümünde görünen tüm özellikler tam sürümde yer almıyor. Ancak Microsoft yakın bir zamanda bunu tüm kullanıcılara hoşlarına gitse de gitmese de kullanmaya zorlayacaktır.