Anasayfa Haber Yapay Zeka Özellikleri Odaklı Opera One Erken Erişime Açıldı

Yapay Zeka Özellikleri Odaklı Opera One Erken Erişime Açıldı

Opera One Erken Erişim

Opera, bu yıl içinde tüm platformlar için sunmayı planladığı tamamen yeniden tasarlanmış tarayıcısının erken erişim sürümünü yayınladı. Opera One adı verilen tarayıcı, kenar çubuğunda ve adres çubuğunda gelecekteki üretken yapay zeka özellikleri ve uzantıları için bol miktarda açık alan ile daha temiz bir görünüme sahip olacak şekilde tasarlanmış durumda. Opera, “sekme adaları” olarak adlandırdığı özellikleri içeren yeni bir grup özelliği etkinleştirmek için tarayıcıya yeni birçok iş parçacıklı birleştirici ve yeni modüler tasarım ilkelerini uyguladığını söylüyor.

Tarayıcı, insanların açtığı web sitelerini içeriklerine göre otomatik ve sezgisel olarak gruplama yeteneğine sahip. Örneğin, bir adada menüler ve restoran ayrıntıları içeren tüm sayfaları ve diğerinde Google Dokümanlar içeren tüm sekmeleri açacak. Fikir, kafa karışıklığını azaltmak ve ister iş ister kişisel bir şey olsun, görevler arasında geçiş yapmayı kolaylaştırmak.

Tarayıcı kendi başına sekme adaları oluşturabilecek şekilde tasarlanırken kullanıcılar sayfaları manuel olarak da gruplayabilir. Adalar arasında sekmeleri sürükleyip bırakabilir veya “sekme adası oluştur” seçeneğine sağ tıklamadan önce CTRL veya Komut düğmesine basarak ve gruplandırmak istedikleri web sitelerine tıklayarak yeni bir tane oluşturabilirler.

Sekme adalarına ek olarak Opera One, varsayılan olarak etkinleştirilmiş ChatGPT, ChatSonic ve yapay zeka istemleri ile birlikte geliyor. Tarayıcının tam haliyle bu yılın sonlarında kullanıcılarla buluşması bekleniyor.