Anasayfa Haber Panasonic, Yeni Nesil Tesla Pillerini Üretmeyi Erteledi

Panasonic, Yeni Nesil Tesla Pillerini Üretmeyi Erteledi

Panasonic Tesla Pil

Panasonic, başlangıçta planladığı gibi Mart 2024 öncesinde Tesla için 4680 pil hücrelerinin toplu üretimine başlayamayacak. Reuters‘e göre şirket, pilin seri üretimini erteledi ve performansını artırmak için yeterli zamana sahip olmak için Nisan ve Eylül 2024 arasında üretime başlamaya karar verdi.

Şirket, kazanç raporunda “Rekabet gücünü daha da artıracak performans iyileştirme önlemlerini uygulamaya koymak için Mart 2025’te sona eren mali yılın ilk yarısında başlayacak şekilde yeniden planlandı.” diyor.

4680 pil formatı, elektrikli araçların menzilini yüzde 15’in üzerinde artırma potansiyeline sahip. Daha önce Model S’in menzili 650 kilometreden yaklaşık 750 kilometreye çıkarabileceği söylenmişti. Panasonic’in “performans iyileştirme önlemleri” getirmekle neyi kastettiği ve bunun elektrikli otomobiller için daha da uzun menzil kapasitelerine yol açıp açmayacağı ise belli değil.

Tesla, Fremont, California tesisinde ve Gigafactory Texas’ta kendi pillerini üretiyor ve ikincisinde üretimi artırması bekleniyor. Ancak şirket, pil ihtiyaçlarını karşılayabilmek için halen Panasonic’in de aralarında bulunduğu ortak üreticilerine bağlı. Şu anda Tesla, Gigafactory Texas’ta üretilen temel Model Y araçları için 4680 tipi hücreyi kullanıyor. Şirket, 2024’te seri üretime girecek olan Cybertruck da dahil olmak üzere diğer araçlarını da bu araçla donatmayı planlıyor.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version