Anasayfa Haber NASA, Lunar Flashlight Görevini Sonlandırdı

NASA, Lunar Flashlight Görevini Sonlandırdı

NASA Lunar Flashlight Misyonunu Sonlandırdı

NASA, en yakın komşumuzdaki buz kaynaklarını aramak üzere tasarlanan Lunar Flashlight görevinin fişini çekti. NASA son birkaç ayını görevde kullanılan küçük uyduyu amaçlanan hedefe ulaştırmak için gerekli itme gücünü üretmeye çalışmakla harcasa da başaramadı.

Yetkililer sorunun büyük olasılıkla yakıt hatlarındaki enkaz birikiminden kaynaklandığını ve bunun da CubeSat’ın tam potansiyeliyle çalışmasını engellediğini söylüyor.

Evrak çantası büyüklüğündeki Lunar Flashlight, Aralık ayında fırlatılmıştı. Georgia Tech’teki öğrenciler tarafından geliştirilmişti. Fırlatıldıktan sonra Ay’a doğru dört aylık bir yolculuğa başlaması ve o noktadan itibaren Ay’ın sürekli karanlık olan güney kutbunda yüzeydeki su buzlarını araması bekleniyordu.

NASA bu başarısızlığa bardağın dolu tarafından bakmaya çalışıyor. Projenin birçok bileşeninin başarılı olduğunu söylüyor. Goddard Uzay Uçuş Merkezi’nde baş araştırmacı olan Barbara Cohen, hayal kırıklığı yaratsa da uyduda ilk kez kullanılan çeşitli araçların güzel çalıştığını kanıtladıklarını söyledi.