Anasayfa Haber Meta, 6000 Çalışanını İşten Çıkartıyor

Meta, 6000 Çalışanını İşten Çıkartıyor

Meta 6000 Çalışan

Meta, maliyetleri düşürmeye ve operasyonları düzene sokmaya yönelik kapsamlı bir planın parçası olarak üçüncü işten çıkarma dalgasını yürürlüğe koydu. Son işten çıkarmalar, Nisan ayında teknik rolleri etkileyen önceki işten çıkarmaların ardından Meta’nın iş gruplarındaki çalışanları hedefliyor. Kasım 2022’den bu yana 21.000 işten çıkarma ile Meta, verimliliğini artırmayı, ekonomik zorluklara uyum sağlamayı ve zayıflamış bir dijital reklamcılık pazarında yön bulmayı hedefliyor.

Kasım 2022’deki ilk tur 11.000 çalışanı etkiledi. Mart 2023’teki ikinci tur ise yaklaşık 4.000 işçiyi etkiledi. Dolayısıyla, Nisan ve Mayıs aylarındaki toplu işten çıkarmalar nedeniyle yaklaşık 10.000 işçi işini kaybedecek.

Etkilenen çalışanlar tarafından LinkedIn’de onaylanan en son kesintiler, kullanıcı deneyimi, pazarlama, işe alma ve mühendislik rollerindeki kişileri içeriyor. Meta, son işten çıkarmalar hakkında özel olarak yorum yapmaktan kaçındı ancak CEO Mark Zuckerberg tarafından şirketin iş gruplarında Mayıs ayı sonlarında başlayacak olan kesintilerle ilgili bir önceki duyuruya atıfta bulundu.

Devam eden yeniden yapılanma çabaları, Meta’nın daha çevik bir şirket olma stratejisinin bir parçası. Mark Zuckerberg, bu önlemlerin gerekliliğini vurguladı ve bunları şirketin uzun vadeli vizyonuna ve gelişmiş iş performansına yönelik bir güce bağladı.

Yatırımcılar, Meta’nın önemli maliyet düşürme çabalarına olumlu yanıt verdi ve şirketin hisseleri Kasım ayındaki 89 doların altından %177 artarak 264,74 dolara yükseldi. İşten çıkarmalara rağmen, Meta’nın finansal performansı ve metaverse stratejik odaklanması yatırımcılar arasında olumlu yankı uyandırdı.