Anasayfa Haber Metal Gear Solid Delta: Snake Eater ve Classic Collection Duyuruldu

Metal Gear Solid Delta: Snake Eater ve Classic Collection Duyuruldu

Metal Gear Solid Delta: Snake Eater

Konami, uzun zamandır beklenen Metal Gear Solid 3: Snake Eater’ı resmen onayladı. Duyuru, PlayStation Showcase etkinliği sırasında yapıldı ve yeniden yapımın PlayStation 5, Xbox Series X/S ve PC’de çıkacağı açıklandı. Çıkış tarihi ise henüz mevcut değil.

Konami ayrıca orijinal üç MGS oyununun (Metal Gear Solid, Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty ve Snake Eater) yeniden düzenlenmiş versiyonlarını içeren Metal Gear Solid Master Collection: Volume 1’i de tanıttı.

İlk olarak 2004 yılında PlayStation 2 için piyasaya sürülen Metal Gear Solid 3: Snake Eater, şimdiye kadarki en büyük gizlilik aksiyon oyunlarından biri olarak kabul ediliyor. Snake Eater, Rusya’nın vahşi doğasında bir Sovyet askeri üssüne sızma görevinde olan baş kahraman Snake’i takip ediyor.

Oyun, teknolojik olarak gelişmiş haleflerinin aksine, dayanıklılığı korumak için hayvanları avlamak gibi kamuflaj ve hayatta kalma mekaniklerini öne çıkarıyor. Metal Gear Solid 3’ü yeniden yapma kararı, modern grafikleri, oyun geliştirmelerini ve potansiyel olarak ek içeriği deneyimleme fırsatı sunduğu için hayranlarda büyük bir beklenti yarattı.

Metal Gear Solid Master Collection: Volume 1 ise orijinal üç Metal Gear Solid oyununu bir araya getirerek hayranlara serinin ikonik başlangıçlarını yeniden ziyaret etme ve keşfetme şansı sunuyor. Koleksiyonun çıkış tarihi PlayStation 5 için sonbahar olarak belirlendi.

Metal Gear Solid 3: Snake Eater versiyonu ve Metal Gear Solid Master Collection: Volume 1’in duyurusu, Metal Gear serisinin canlandırılmasında önemli bir adımı temsil ediyor. Serinin yaratıcısı Hideo Kojima’nın 2015’te Konami’den ayrılmasından bu yana seri hareketsiz kaldı.