Anasayfa Haber NASA Halktan Europa Clipper Görevi İçin İsimlerini Göndermelerini İstiyor

NASA Halktan Europa Clipper Görevi İçin İsimlerini Göndermelerini İstiyor

NASA Halktan Europa Clipper Görevi İçin İsimlerini Göndermelerini İstiyor

NASA, belirli periyotlarda uzaya büyük bir görev roket fırlatmaya hazırlanır ve bazen halktan isimlerini uzaya gönderilmesi için ister. Kuruluş buna benzer bir fırsat daha sundu. Artık NASA’nın 2030 yılında Jüpiter’in ikinci Galile uydusu Europa’ya inecek olan Europa Clipper görevine isminizi gönderme fırsatına sahipsiniz.

İnsanların isimleri ABD Şair Ödülü sahibi Ada Limón’un “Gizeme Övgü” adlı şiirine eşlik edecek. İsimleri bir mikroçipe işlenecek ve Ekim 2024’te yolculuğa çıkacaklar. Eğer siz de adınızı yazdırmak istiyorsanız, 31 Aralık’a kadar NASA’nın web sitesinden listeye isminizi ekleyebilirsiniz.

Program 1 Haziran akşamında duyuruldu ve duyurulduğundan bu yana binlerce kişi ismini listeye ekledi. Bu başvuruların çoğunluğu Amerika Birleşik Devletleri’nden ancak tüm ülkelerden de isimler gelmeye başladı.

NASA’nın Washington’daki Bilim Misyonu Müdürlüğü’nün yönetici yardımcısı Nicola Fox, “Şişedeki Mesaj, bilim, sanat ve teknolojinin mükemmel bir birleşimidir ve Europa Clipper’ın yolculuğunun bir parçası olma fırsatını dünyayla paylaşmaktan heyecan duyuyoruz.” dedi.

İsminizi eklemenin yanı sıra web sitesi, imzaların eklendiği yerleri gösteren bir dünya haritası da sunuyor.