Anasayfa Computex Computex 2023 14. Nesil Destekli DDR5 RAM’ler Gün Yüzüne Çıktı

14. Nesil Destekli DDR5 RAM’ler Gün Yüzüne Çıktı

İtopya sponsorluğuyla katıldığımız Computex fuarında sayısız şirket yeni nesil ürünleriyle birlikte sahne alıyor. Bu şirketlerden biri olan Adata, Intel’in henüz piyasaya sürülmemiş 14. Nesil Core platformunu destekleyen DDR5 belleklerini sergilemeye başladı.

Aslında şu anda piyasadaki tüm DDR5 RAM’ler bir sonraki nesil CPU ve anakartlarla uyumlu olarak çalışacak. Ancak yaklaşan platformun varsayılan bellek hızı desteği hakkında hiçbir bilgi yok. Intel’in mevcut “Raptor Lake” işlemciler üzerinde bazı değişiklikler yaparak bir yenileme sürümü piyasaya süreceği bir süredir konuşuluyordu. Ayrıca şirketin özellikle CPU ve bellek hızlarına odaklanacağını düşünüyoruz.

“Alder Lake” kod adlı ilk nesil LGA1700 platformu DDR5-4800 bellek desteğiyle piyasaya çıkmıştı. 13. Nesil “Raptor Lake” ile yerel hız desteği 5600 MT/s’ye yükseltildi. Daha sonrasında  Intel ve anakartkart üreticileri, 24 GB, 48 GB ve 96 GB modül desteği sağlayan güncellemeler yayınladı.

Adata, sunumunda 14. Nesil desteğinden bahsederken Raptor Lake ‘Refresh’ serisine atıfta bulunuyor olabilir. 6400 MHz hızında çalışan bellekler, 14. Nesil platformda 1.1V ile çalışabilecek.