Anasayfa Haber Apple Vision Pro Tanıtıldı, İşte Özellikleri ve Fiyatı

Apple Vision Pro Tanıtıldı, İşte Özellikleri ve Fiyatı

Apple Vision Pro

Apple bugün ilk karma gerçeklik başlığı cihazı Vision Pro’yu tanıttı. Şirket başlığı “Dijital içeriği fiziksel dünyayla sorunsuz bir şekilde harmanlayan devrim niteliğinde bir uzamsal bilgisayar” olarak tanımlıyor. Vision Pro, lamine edilmiş tek bir cam parçasına fiziksel dünyayı dijital içerikle harmanlamak için gereken çok çeşitli kamera ve sensörler için bir lens görevi gören optik bir yüzeye sahip.

Apple Vision Pro Bu cam kullanıcının yüzü etrafında kıvrılan özel alüminyum alaşımlı bir çerçeveyle birleşiyor. Teknik özellik tarafındaysa iki mikro OLED ekranda 23 milyon piksel ile ultra yüksek çözünürlüklü bir ekran sistemi öne çıkıyor. Ayrıca başlıkla beraber yeni bir uzamsal ses sistemi de geliyor. Her bir ses bölmesinin içindeki ayrı ayrı güçlendirilmiş iki sürücü, kullanıcının kendi baş ve kulak geometrisine göre kişiselleştirilmiş uzamsal ses sunuyor.

Apple Vision Pro Tüm bu yenilikler M2 çipinden güç alırken R1 çipi 12 kamera, beş sensör ve altı mikrofondan gelen girdileri işleyerek içeriğin gerçek zamanlı olarak kullanıcının gözünün önünde beliriyormuş gibi hissetmesini sağlıyor. R1, yeni görüntüleri ekranlara 12 milisaniye içinde yani göz kırpma süresinden 8 kat daha hızlı bir şekilde aktarıyor. Apple Vision Pro, fişe takılıyken tüm gün harici, yüksek performanslı piliyle ise iki saate kadar kullanım için tasarlandı. Son olarak cihazın 3499 dolarlık bir satış fiyatı olduğunu ve önümüzdeki yıl satışa çıkacağını belirtelim.