Anasayfa Haber Google Drive, Windows 8, 8.1 ve 32-Bit İçin Desteği Sonlandırıyor

Google Drive, Windows 8, 8.1 ve 32-Bit İçin Desteği Sonlandırıyor

Google Drive Windows 8

Google Drive masaüstü uygulaması, Windows 8 ve Windows 8.1 işletim sistemleri için resmi olarak desteği sonlandırıyor. Yani kullanıcıların, dosyaları Google Drive ile senkronize etmeye devam edebilmeleri için Windows 10 veya Windows 11 sürümlerine geçmesi şart.

Google Drive sürüm notlarına göre, Ağustos 2023’ten itibaren Google Drive artık Windows 8/8.1, Windows Server 2012 ve Windows’un tüm 32 bit sürümlerinde Masaüstü bilgisayarlar için Drive’ı desteklemeyecek. Diğer taraftan 32 bit Windows kullanıcıları Google Drive’a bir web tarayıcısı aracılığıyla erişmeye devam edebilecek.

Şubat ayında Google, Windows 8, 8.1 ve Windows 7’de Google Chrome desteğini sonlandırdı. Bu, Google’ın eski işletim sistemlerinde hizmetleri bozma stratejisiyle uyum sağlıyor. Google Chrome, güncellemeden sonra çalışmaya devam ederken bu işletim sistemlerini çalıştıran cihazlarda artık herhangi bir özellik güncellemesi ve güvenlik yaması almayacak.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version