Anasayfa Haber Minecraft, ChromeOS İçin Erken Erişimden Çıkıyor

Minecraft, ChromeOS İçin Erken Erişimden Çıkıyor

ChromeOS İçin Minecraft Erken Erişimden Çıkıyor ve Artık Daha Fazla Makinede Çalışıyor

Erken erişim döneminin ardından Minecraft artık daha fazla Chromebook cihazda oynanabilir hale geldi. Oyun artık Google Play Store’da “Minecraft: Bedrock” adıyla satın alınabiliyor. Bu sürümü satın aldığınızda hiçbir ek ücret ödemeden Android sürümüne de sahip olacaksınız. Eğer oyunu Android’de satın aldıysanız ve aynı Google hesabıyla Chromebook’unuzu kullanırsanız yine ek bir ücret ödeyerek Chromebook’ta Minecraft’ı oynayabileceksiniz.

Mojang, bu sürümü Chromebook’ta Mart ayında erken erişimde sunmaya başlamıştı. Ancak o zaman yalnızca minimum özellikleri karşılayan belirli modellerde oyuna erişilebiliyordu.

Google’a göre Minecraft, asgari özellikleri karşılayan diğer modellerin yanı sıra son üç yıla ait tüm Chromebook’larda çalışacak. Çapraz oyun desteği içerdiğinden, mobil, Xbox, PlayStation, Nintendo Switch ve Windows’ta Bedrock Edition kullanan arkadaşlarınızla birlikte oynayabilir, keşfedebilir ve yaratabilirsiniz. Minecraft’ın diğer sürümleri, yani eski Java sürümü ve Eğitim Sürümü daha önce Chromebook’ta mevcuttu. Game Pass Ultimate aboneleri de Xbox Cloud Gaming aracılığıyla Chromebook üzerinden oyuna erişebiliyor.

Yeni Chromebook sürümü ayrıca Minecraft Marketplace ve yeni Trails & Tales güncellemesine erişim de içeriyor.