Anasayfa Haber Linux Mint 21.2 Beta ISO’ları Test Aşamasında

Linux Mint 21.2 Beta ISO’ları Test Aşamasında

Linux Mint 21.2 Beta ISO'ları Test Ediliyor
Linux Mint Logosu

Linux Mint 21.2 Beta’yı denemek için bekliyorsanız, bu bekleyiş yakında sona erecek. Geçtiğimiz hafta Linux Mint projesi, sürümün geliştirme döngüsünün bittiğini duyurmuştu.

Linux Mint’in her yeni ISO sürümünden önce, projenin topluluk web sitesinde ISO’ların onaylandığını, test edildiğini veya reddedildiğini yayınlar. Bu durum, ISO’ların yayınlanmasına sadece birkaç gün kaldığının bir göstergesidir.

Aslında ISO’nun adına baktığımızda bunun bir beta olduğunu gösteren hiçbir kanıt yok, ancak yayınlandığında bir Beta ISO olarak işaretleneceğini tahmin ediyoruz.

Onaylanan Beta ISO’ların oldukça kararlı olması beklenir ancak yine de veri kaybına neden olabileceğinden ana makinelerinize yükleyip test etmemelisiniz. Eğer herhangi bir hata bulunursa, stabil sürüm ile birlikte düzeltilecektir.

Eğer halihazırda 21.1 kullanıcısı iseniz Güncelleme Yöneticisi aracılığıyla güncelleme hakkında bilgilendirilmeyi bekleyin.

Linux Mint sürümlerinin üçü de Ubuntu 22.04 LTS tabanlı ve 2027 yılına kadar güncellemelerle destek almaya devam edecek. Linux Mint 21.2 son kullanıcılar için büyük bir yükseltme vaat ediyor çünkü daha fazla özelleştirilebilirlik sağlayan Cinnamon stillerini sunacak.