Anasayfa Haber Google Domains Alan Adı Hizmeti Squarespace’e Satılıyor

Google Domains Alan Adı Hizmeti Squarespace’e Satılıyor

Google Domainler Artık Squarespace’in
Google domain

Google Domains, internet sitenizi oluşturmaya hızlı ve basit bir başlangıç yapmanın yolu, ancak şirket yakında bu işi bırakıyor. Squarespace, arama devinden yaklaşık 10 milyon alan adını satın alacağını duyurdu. Şirket işlemin 2023’ün üçüncü çeyreğinde tamamlanmasını bekliyor.

Satın alma anlaşması kapsamında Squarespace, satın alma işleminin tamamlanmasının ardından en az 12 ay boyunca mevcut müşteri fiyatlandırmasını sürdüreceğini söylüyor. Squarespace, “alan adlarının sorunsuz bir şekilde aktarılmasını” sağlamak için Google’ın altyapısını kullanacağını iddia ediyor.

Squarespace, her şey ayarlanıp tamamlandıktan sonra, Google Workspace alan adlarının yanında bir alan adı satın almak isteyen herkes için özel ortak haline gelecek. Mevcut müşteriler için Squarespace, Google Domains üzerinden alan satın almış olan Google Workspace müşterileri için faturalandırma ve destek sağlayacağını söylüyor. Ancak zaman geçtikçe ve abonelikler yenilenmeye başladıkça, bu müşteriler muhtemelen Squarespace’in faturalama sistemine geçmek zorunda kalacaklar.

Squarespace zaten web siteleri ve alan adı alanında bir dev, bu nedenle Google Domains’i satın almakla ilgilenmesi şaşırtıcı değil. Bu arada Squarespace, yeni ve mevcut sitelere bir “Üye Alanı” (daha yaygın olarak ödeme duvarı olarak bilinir) ekleme yeteneği de dahil olmak üzere platformuna sürekli yeni özellikler ekliyor.