Anasayfa Haber SK Hynix, Beetle X31 ile Taşınabilir SSD Pazarına Adım Atıyor

SK Hynix, Beetle X31 ile Taşınabilir SSD Pazarına Adım Atıyor

Güney Koreli bellek üreticisi SK Hynix, taşınabilir SSD pazarına girmeye niyetlendiğini duyurdu. Şirket, ilk ürünü Beetle X31 ile “performans, rahat taşınabilirlik ve şık tasarımın” karışımını sunduklarını söylüyor. Avuç içi büyüklüğündeki taşınabilir SSD USB üzerinden iletişim kuruyor ve 1.050 MB/sn’ye varan aktarım hızı sunuyor.

SK Hynix’in farklı pazarlara atılması iyi oldu zira bellek ve depolama konusunda devler arasında olduğunu biliyoruz. Böylelikle ürün alırken Samsung, Western Digital ve Sandisk gibi markalara bir alternatif gelmiş olacak.

Beetle X31 doğrusu şık bir tasarıma sahip ve “avuç içi büyüklüğündeki” boyutuyla oldukça kompakt bir ürün. Duyuruda altın renkli bir model sergilendi. Şirket ürün kasasının alüminyumdan yapıldığını söylüyor. Metal kasa ısı dağılımı için uygun ve SK Hynix bu tasarım özelliğini rakip ürünlere göre belirgin bir avantaj olarak görüyor.

Maksimum okuma hızı kağıt üzerinde 1.050 MB/sn’ye çıkıyor. Şirket ayrıca ürünün stabil performans sunduğunu vurguluyor. Örneğin, geniş soğutucu ve DRAM önbelleği ile Beetle X31 500 GB dosyayı ortalama 900 MB/s’nin üzerinde bir hızla aktarabiliyor. Taşınabilir SSD, bu ayın sonunda ABD’den başlayarak dünya çapındaki pazarlarda satışa sunulacak.

SK Hynix Beetle X31 Taşınabilir SSD Özellikleri

Kapasite 512 GB ve 1 TB, with DRAM buffer
Okuma Hızı 1,050 MB/s
Yazma Hızı 1,000 MB/s
Arayüz USB Tip-C
Kutu İçeriği 2x kablo (USB C-to-C / C-to-A) ve bir tampon kılıf
Boyut ve Ağırlık 74 x 46 x 14.8 mm, 53 gram