Anasayfa Haber Apple, Vision Pro’nun Kompleks Bir Yapıda Olması Nedeniyle Üretimini Azaltıyor

Apple, Vision Pro’nun Kompleks Bir Yapıda Olması Nedeniyle Üretimini Azaltıyor

Apple Vision Pro

Apple’ın Haziran ayında WWDC’de tanıttığı Vision Pro önemli tedarik zinciri sorunlarıyla karşı karşıya. Apple başlangıçta, geliştiricilerin cihaz için uygulamalar oluşturmasına izin vermek için tanıtım ve lansman arasındaki boşluğu gerekçe göstermişti. Ancak yeni bir rapor, gecikmenin geliştirici gereksinimlerinden ziyade üretim sorunlarından kaynaklandığını öne sürüyor.

Kaynaklar, Apple’ın başlığın iki önemli bileşeni olan kullanıcıların gözleri için mikro OLED ekranları ve dışa bakan kavisli mercek lensi tedarik etmekten sorumlu üretim ortaklarının üretkenliğinden memnuniyetsizliğini dile getirdiğini belirtiyor.

Sony ve TSMC protototipler için mikro-OLED ekranları tedarik etmiş olsa da, büyük ölçekli üretim için tedarikçinin kimliği bilinmiyor. Teknoloji danışmanı Jay Goldberg, “Bunların çoğu normal büyüme sancıları. Bu şimdiye kadar yapılmış en karmaşık tüketici cihazı. Vision Pro’da çok fazla teknoloji var ve ölçek büyütmenin biraz zaman alacağını biliyorlardı” diyor.

Bu üretim zorlukları nedeniyle Apple’ın 2024 yılında 400.000’den daha az başlık birimi üretmeyi planladığı bildiriliyor. Apple ve Luxshare’e (ilk montajdan sorumlu Çinli üretici) yakın kaynaklara dayandırılan haberde, iki özel bileşen tedarikçisinin Apple’ın ilk yıl yalnızca 130.000 ila 150.000 ünite için bileşen talep ettiğini açıkladığı da vurgulanıyor.

Apple Vision Pro

Üretim tahminlerindeki bu önemli düşüş, Apple’ın ilk 12 ayda 1 milyon adetlik iç satış hedefinden bir sapma anlamına geliyor. Tedarik zincirindeki bu zorluklara ek olarak, Apple’ın başlığın kitlesel pazarı hedefleyen daha uygun fiyatlı bir versiyonunun piyasaya sürülmesini ertelediği bildirildi.

Apple ikinci nesil başlık için Samsung ve LG ile çalışırken, kaynaklar şirketin mikro OLED teknolojisini kullanmakta ısrar ettiğini öne sürüyor. Apple WWDC 2023 sırasında artırılmış gerçeklik başlığını resmen duyurdu. Başlık, sahiplerinin ekranlarındaki uygulamalarla etkileşime girmesine ve aynı zamanda gerçek dünyayı görüntülemesine olanak tanıyacak. Apple buna “Spatial Computing” adını veriyor. Sizce bu hamleler Apple’ı büyümeye mi götürecek? Düşüncelerinizi yorumlarda belirtmeyi unutmayın.