Anasayfa Haber Twitter Rakibi Instagram Threads, 6 Temmuz’da Kullanıcılarla Buluşabilir

Twitter Rakibi Instagram Threads, 6 Temmuz’da Kullanıcılarla Buluşabilir

Instagram Threads 6 Temmuz

Meta tarafından bir Twitter rakibi geliştirildiği bir süredir konuşuluyor. Şimdi ise Instagram’ın Twitter Rakibi Threads’in ne zaman kullanıma sunulacağı ortaya çıkmış durumda. iOS için App Store’da tahmini çıkış tarihi 6 Temmuz olan Threads adlı uygulama için bir listeleme belirdi. Mayıs ayında, mikroblog hizmetinin tamamlanmak üzere olduğunu ve Haziran ayının sonunda çıkabileceğini söyleyen bir haber de ortaya çıkmıştı. Twitter alternatifinin tam da mikroblog platformunun tartışmaların hedefi olduğu bir dönemde gelerek iyi bir zamanlama yaptığını da rahatlıkla söyleyebiliriz.

Twitter kısa bir süre önce, doğrulanmamış bir hesabın günde okuyabileceği tweet sayısına bir sınır koydu. Bir gönderide Elon Musk, ödeme yapan kullanıcılar anlamına gelen doğrulanmış hesapların günde 6.000 gönderiyi okuyabildiğini, doğrulanmamış/ödeme yapmayan kullanıcıların ise yalnızca 600 gönderiyi okuyabildiğini duyurdu. Tabii ki bu da para ödemek istemeyen Twitter kullanıcılarının hiç de hoşuna gitmedi.

Meta, Threads’i “Instagram’ın metin tabanlı konuşma uygulaması” olarak tanmlıyor. Kullanıcılar Instagram hesapları ile fotoğraf paylaşım platformunda takip ettikleri hesapları takip edebilecek. Bu, kullanıcıların yeni uygulamada önceden var olan bir takipçiye ve çevrelere sahip olacağı anlamına geliyor. Kullanıcılar ayrıca gönderilerinin gizliliğini seçebilecek ve onları takip ettikleri profillere veya yalnızca bahsettikleri hesaplara görünür kılabilecekler. Ayrıca başkalarının gönderilerini beğenebilecek, gönderebilecek ve paylaşabilecekler.