Anasayfa Haber NVIDIA CEO’su Huang ve AMD CEO’su Lisa Su Yakın Akraba Çıktı

NVIDIA CEO’su Huang ve AMD CEO’su Lisa Su Yakın Akraba Çıktı

NVIDIA Kurucusu ve CEO’su Jensen Huang ile AMD Başkanı ve CEO’su Dr. Lisa Su arasında bir akrabalık bağı olduğu zaten biliniyordu. Teknoloji dünyasında önemli yeri olan iki yöneticinin de Tayvan’ın Tainan kentinde doğduğu kayıtlara geçmişti.

Jin Chat‘in sunucusu, kıdemli medya mensubu ve aile mirası araştırmacısı Wu Jia Jin’in çalışmaları sayesinde CEO’ların ne kadar yakın akraba olduğunu gösteren bir soy ağacı paylaştı. Geçmişte ikilinin çok yakın akraba olmadığı tahmin ediliyordu.

Lisa Su, Masters of Leadership web seminerinde CTA patronu Gary Shapiro’ya Huang ile “uzaktan akraba olduklarını” söylemişti. Kuzenlerinizden birinin bir çocuğu olduğunu düşünün. Paylaşılan soy ağacı doğruysa, Huang ve Su arasındaki ilişki temelde böyle bir akrabalığa dayanıyor. Dolayısıyla oldukça yakın akraba olduklarını söylemek mümkün.

Jensen Huang’ın büyükbabası (aynı zamanda Su’nun büyük büyükbabası) en az 12 çocuğa sahipti. Yani aile ağacına eklenmemiş çok sayıda kuzen var. Bu nedenle Huang ve Su arasında bir uzaklık olduğu kabul ediliyordu.

Dahası, Huang’ın ailesinin o henüz dört yaşındayken ABD’nin Oregon eyaletine göç ettiğini biliyoruz. Benzer şekilde, Su’nun ailesi de o henüz üç yaşındayken ABD’ye göç etmiş. Özetle, CEO’lar çok küçük yaşlardayken aile bireyleri coğrafi olarak geniş bir alana dağılmış.