Anasayfa Haber IO Interactive, 007 Projesi İçin İngiltere’de Yeni Bir Stüdyo Açtı

IO Interactive, 007 Projesi İçin İngiltere’de Yeni Bir Stüdyo Açtı

IO Interactive, 007 Projesi İçin İngiltere'de Yeni Bir Stüdyo Açtı
IO Interactive 007 Projesi

Popüler Hitman serisinin arkasındaki bağımsız stüdyo IO Interactive bu kez İngiltere’ye doğru genişleme kararı aldı. Stüdyo bugün Brighton, Birleşik Krallık’ta James Bond gibi gelecek projeler üzerinde çalışacak bir geliştirme stüdyosu kurduğunu duyurdu.

Bu stüdyo, geliştiricinin duyurduğu üç projede dünyanın dört bir yanında çalışan beşinci stüdyosu olacak. Project 007, Project Fantasy ve Hitman için Danimarka’nın Kopenhag kentindeki ana stüdyonun yanı sıra IO Interactive şimdiye kadar İsveç, İspanya ve Türkiye’de de ekipler kurdu.

IO Interactive CEO’su Hakan Abrak, “Bir sonraki stüdyomuzu, inanılmaz ekibimizi genişletmek ve heyecan verici Birleşik Krallık geliştirme sahnesinden en iyi yetenekleri çekmek için muazzam bir potansiyel gördüğümüz Brighton’da açmaktan son derece gururlu ve heyecanlıyız” diyor.

“Faaliyetlerimizi yeni kıyılara taşımaya hevesliyiz ve IOI Brighton’ın tüm zanaatlardan geliştiriciler için son derece cazip bir yer olduğuna inanıyoruz.”

IO’ya göre, Brighton lokasyonunda geliştirme görevlerini başlatmak üzere bir ekip kurulmuş durumda. Programlamadan operasyona ve kalite güvenceye çeşitli departmanlarda açık pozisyonlar bulunuyor.

Yakın zamanda stüdyo çevrimiçi öğeler içeren bir fantezi RPG üzerinde çalıştığını da açıkladı. FTC ve Microsoft arasındaki mahkeme duruşmasından sızan son bilgilere göre bu oyun Xbox Series X|S ve PC’ye özel bir sürüm olabilir. Bir başka belge de Microsoft’un geçtiğimiz yıllarda stüdyoyu satın almaya ilgi gösterdiğini ortaya koydu, ancak bu girişimin bir yere varıp varmadığı belli değil.