Anasayfa Haber Gmail’de Toplantı Planlamak Kolaylaşıyor

Gmail’de Toplantı Planlamak Kolaylaşıyor

Yeni Gmail Özelliği Sayesinde Toplantı Planlamak Kolaylaştı
Google Gmail

Google, toplantı planlamayı kolaylaştırmak için tasarlanmış yeni bir Gmail özelliği ekledi. Şirket blog yazısında, bu özelliğin kullanıcıların başkalarıyla bire bir uygun toplantı zaman aralıkları bulmalarına yardımcı olduğunu ve toplantı zamanlarına karar verirken e-postalar arasında ileri geri gidip gelme ihtiyacını ortadan kaldırdığını söyledi.

E-posta yollarken, alt kısımda bulunan çeşitli seçenekler arasında artık bir Takvim simgesi var. “Müsait olduğunuz zamanları teklif edin” adı verilen ilk seçenek, Gmail içinde Google Takvim’i açacak ve buradan müsait zaman aralıklarınızı girebileceksiniz.

Yeni Gmail Özelliği Sayesinde Toplantı Planlamak Kolaylaştı
Gmail Yeni Özellik

E-posta alıcısı, takvim daveti içeren e-postayı otomatik olarak alacak ve bu zaman aralıklarından istediği zamanı seçebilecek. Önerilen toplantı zamanlarından birini kabul etmek için, e-postadaki zaman seçeneklerinden birine tıklayabilir, adınızı ve e-posta adresinizi girerek onaylayabilirsiniz. Google zaman önerilerinin şu anda yalnızca bire bir toplantılarda ve ana takviminizde çalıştığını söyledi.

Diğer seçenek ise Gmail’den çıkmadan bir Google Takvim etkinliği oluşturmanızı sağlayan “Etkinlik oluştur” adlı yeniden konumlandırılmış mevcut bir özellik. Etkinlik başlığını ve alıcıları e-postadan seçebilirsiniz, ayrıca e-posta şablonunun içerisine otomatik olarak bir özet bilgi ekleyebilirsiniz.

Gmail’in yeni özelliği tüm Google Workspace ve kişisel Google hesaplarında kullanılabilir. Ancak özelliğin tüm hesaplarda aktif hale gelmesi birkaç hafta sürebilir. Google, Rapid Release alan adları için 15 günlük sunumun çoktan başladığını ve Stable Release alan adları için ise 31 Temmuz’da başlayacağını söyledi.