Anasayfa Haber Acer, AMD Radeon Ekran Kartlarını Piyasaya Sürüyor

Acer, AMD Radeon Ekran Kartlarını Piyasaya Sürüyor

2022 Ekim ayında Acer’ın Intel Arc ile ekran kartı pazarına gireceğini yazmıştık. Acer bazı Arc modelleri üretmişti lakin piyasada pek fazla yaygınlaşmadı. Şirket şimdi AMD Radeon imzalı ekran kartları üretmeye başlıyor, BiFrost serisi genişliyor.

Xfastest‘ın raporuna göre Acer, üç yeni ekran kartı duyurmaya hazırlanıyor. Bunlardan biri Intel, ikisi AMD markalı. Predator BiFrost serisinde şimdiye kadar yalnızca Arc A770 16 GB modeli yer alıyordu. Donanım üreticisi A750 BiFrost modelini de piyasaya sürecek. Ayrıca duyuruda iki AMD GPU var.

Acer, Computex sırasında Radeon 7900 ekran kartları üzerindeki işbirliğini resmen duyurmuştu. Bu zamana kadar bir gelişme olmadı lakin şimdi Acer cephesinde yeni adımlar atılıyor. Radeon RX 7600 BiFrost Predator ekran kartları, OC ve OC olmayan seçeneklerle satışa çıkacak.

BiFrost serisinde bir blower bir de eksenel şekilde olmak üzere iki ayrı fan yer alıyor. Hibrit soğutma tasarımına sahip olan kartlar tasarım açısından Arc serisine çok benzer. RX 7600 modellerinde iki yerine tek 8 pin güç konnektörü mevcut. Son olarak fiyatlara değinelim. Intel Arc A750 7990 TWD (258 dolar), AMD Radeon RX 7600 OC 8490 TWD (274 dolar) ve OC sürüm 8999 TWD (290 dolar) fiyatla satışa sunulacak.