Anasayfa Haber Resident Evil 4 Remake Satışları 5 Milyon Adedi Geçti

Resident Evil 4 Remake Satışları 5 Milyon Adedi Geçti

Resident Evil 4 Remake 5 milyon

Capcom tüm dünyadaki Resident Evil 4 Remake satışlarının 5 milyon adedi geçtiğini duyurdu. Yayıncının Japon web sitesinde resmi bir basın açıklamasıyla yapılan duyuruda “çok platformlu Resident Evil 4 oyunu dünya çapında 5 milyondan fazla sattı” ifadelerine yer verildi.

Resident Evil 4 Remake, bu yılın Mart ayı sonlarında piyasaya sürüldü. Bu, popüler yeniden yapımın 4 aydan biraz daha kısa bir süre içinde 5 milyondan fazla adet satmayı başardığı anlamına geliyor. Oyunun küresel lansmanından kısa bir süre sonra Capcom, yeniden yapımın sadece 2 gün içinde 3 milyondan fazla sattığını duyurmuştu. Birkaç hafta sonra, yayıncı, başlığın küresel satışlarının 4 milyon birimi aştığını açıklamıştı.

Diğer taraftan Resident Evil 6 lansman satışlarına bakıldığında serinin en hızlı satan oyunu olmaya devam ediyor. Oyun piyasaya sürüldüğünde 4,5 milyondan fazla satmayı başardı ancak oyunun 5 milyon satışa ulaşması tam bir yıl sürdü. Capcom’un serideki en yeni oyunu Resident Evil: Village, 9 ayda dünya çapında 5,7 milyondan fazla kopya sattı. Resident Evil 4 Remake satış hızını korumayı başarırsa 9 ay dolmadan büyük ihtimalle Village satışlarını geçecek.

Capcom’un diğer yeni Resident Evil yeniden yapımları olan Resident Evil 2 Remake ve Resident Evil 3 Remake, piyasaya sürüldükten sonra sırasıyla 3 gün içinde 3 milyondan fazla ve 5 gün içinde 2 milyon adet satmayı başardı.

Resident Evil 4 Remake şu anda dünya çapında PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S ve Xbox One için piyasada.