Anasayfa Haber Resident Evil 4 Remake Satışları 5 Milyon Adedi Geçti

Resident Evil 4 Remake Satışları 5 Milyon Adedi Geçti

Resident Evil 4 Remake 5 milyon

Capcom tüm dünyadaki Resident Evil 4 Remake satışlarının 5 milyon adedi geçtiğini duyurdu. Yayıncının Japon web sitesinde resmi bir basın açıklamasıyla yapılan duyuruda “çok platformlu Resident Evil 4 oyunu dünya çapında 5 milyondan fazla sattı” ifadelerine yer verildi.

Resident Evil 4 Remake, bu yılın Mart ayı sonlarında piyasaya sürüldü. Bu, popüler yeniden yapımın 4 aydan biraz daha kısa bir süre içinde 5 milyondan fazla adet satmayı başardığı anlamına geliyor. Oyunun küresel lansmanından kısa bir süre sonra Capcom, yeniden yapımın sadece 2 gün içinde 3 milyondan fazla sattığını duyurmuştu. Birkaç hafta sonra, yayıncı, başlığın küresel satışlarının 4 milyon birimi aştığını açıklamıştı.

Diğer taraftan Resident Evil 6 lansman satışlarına bakıldığında serinin en hızlı satan oyunu olmaya devam ediyor. Oyun piyasaya sürüldüğünde 4,5 milyondan fazla satmayı başardı ancak oyunun 5 milyon satışa ulaşması tam bir yıl sürdü. Capcom’un serideki en yeni oyunu Resident Evil: Village, 9 ayda dünya çapında 5,7 milyondan fazla kopya sattı. Resident Evil 4 Remake satış hızını korumayı başarırsa 9 ay dolmadan büyük ihtimalle Village satışlarını geçecek.

Capcom’un diğer yeni Resident Evil yeniden yapımları olan Resident Evil 2 Remake ve Resident Evil 3 Remake, piyasaya sürüldükten sonra sırasıyla 3 gün içinde 3 milyondan fazla ve 5 gün içinde 2 milyon adet satmayı başardı.

Resident Evil 4 Remake şu anda dünya çapında PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S ve Xbox One için piyasada.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version