Anasayfa Haber iPhone 15 Pro Modelleri Wi-Fi 6E Desteğiyle Gelebilir

iPhone 15 Pro Modelleri Wi-Fi 6E Desteğiyle Gelebilir

iPhone 15 Pro Wi-Fi 6E

iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max akıllı telefonların Wi-Fi 6 standardına göre çeşitli avantajlar getiren Wi-Fi 6E ile gelebileceği iddia edildi.

AppleInsider‘ın haberine göre, Barclays analistleri Blayne Curtis ve Tom O’Malley, Wi-Fi 6E yükseltmesinin iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max’e özel kalacağına inanıyor. Yani ne yazık ki Wi-Fi 6E daha ucuz iPhone 15 ve iPhone 15 Plus’ta bulunmayacak. Pro olmayan sürümlerin, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max’te bulunan aynı A16 Bionic yonga seti ile gönderildiğini unutmamak gerekiyor. Apple’ın aynı mantık kartını yeniden kullandığını varsayarsak cihazlar muhtemelen geçen yılki modellerle aynı Wi-Fi 6 adaptörüne sahip olacaklar.

Wi-Fi 6 ve Wi-Fi 6E standartları birçok gelişmeyi beraberinde getirirken, yükseltilmiş standart bunu bir adım öteye taşıyor. Wi-Fi 6’dan farklı olarak Wi-Fi 6E, 6 GHz spektrumunda çalışabiliyor. Yani bu adaptöre sahip cihazlar diğerlerinden çok az parazitle çalışabilir. Wi-Fi 6 yalnızca 2,4 GHz ve 5 GHz bantlarını destekliyor ve aynı spektruma bağlı çok sayıda cihaz varsa, daha kalabalık bir ağa, girişimin artmasına ve iletim performansının düşmesine neden olabilir. Wi-Fi 6E’nin böyle bir sınırlaması yok ancak yalnızca evinde Wi-Fi 6E ağına sahip olanlar bundan faydalanacak.

Birkaç Apple ürünü, Wi-Fi 6E’yi destekleyen 2022 iPad Pro modelleri ve 2023 MacBook Pro ailesi ile en yeni standarda çoktan geçti. Henüz hiçbir iPhone modelinde ise bu yükseltme bulunmuyor. Bu da iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max’in Apple’ın bunu yapan ilk telefonları olacağı anlamına gelmekte.