Anasayfa Makale RAR Dosyalarını Açmak İçin En iyi 10 Araç

RAR Dosyalarını Açmak İçin En iyi 10 Araç

RAR Dosyalarını Açmak İçin En iyi 10 Araç

RAR, en yaygın arşiv formatlarından biridir. Yakın zamanda bir RAR dosyası indirdiyseniz veya bir arşiv dosyasını nasıl açacağınızı bilmiyorsanız, bu liste size yardımcı olabilir. Tüm bu RAR açıcıların kullanımı kolaydır, dosyaları sıkıştırmada da oldukça iyilerdir. Unutmadan aradığınız özelliklere bağlı olarak ücretsiz ya da ücretli olabilirler. İhtiyacınız ve bütçenize göre seçim yapabilirsiniz.

1. WinZip

RAR Dosyalarını Açmak İçin En iyi 10 Araç
WinZip RAR Aracı

Adından da anlaşılacağı gibi WinZip genellikle ZIP dosyalarını açmak için kullanılır. Ancak bununla birlikte RAR, 7z, CAB ve ISO dahil olmak üzere diğer birçok formatı da açabiliyor. Basit arayüzü ile WinZip, RAR dosyalarınızı kullandığınız diskin hızına bağlı olarak anında açmanızı sağlar.

RAR ve diğer sıkıştırılmış dosya türlerini açmanın yanı sıra, WinZip 128-bit ve 256-bit AES şifreleme kullanarak dosyaları şifrelemenize de olanak tanıyor. Bonus olarak, program kullanıcıların resimleri yeniden boyutlandırmasına ve filigran eklemesine de izin veriyor. Ayrıca dosyanızı e-posta, pano, Dropbox ya da Google Drive gibi bulut depolama hizmetlerini kullanarak anında paylaşabilir ya da kaydedebilirsiniz.

WinZip’i ücretsiz olarak indirebilir ve 21 gün deneme süresi boyunca kullanabilirsiniz. Deneme süresinden sonra Windows, macOS, Android ve iOS için 1285 ₺’dan başlayan fiyatlarla satın alabilirsiniz.

2. 7-Zip

RAR Dosyalarını Açmak İçin En iyi 10 Araç
7-Zip RAR Aracı

WinZip’ten sonra 7-Zip, RAR dosyalarını açmak için en popüler yardımcı programlardan biridir. Minimalist bir tasarıma sahip olan bu yazılımı kullanmak bana aşırı rahatlatıcı bir his uyandırıyor.

Kullanışlılık açısından, 7-Zip tüm büyük arşiv formatlarını destekliyor ve kullanıcıların çok büyük dosyaları çıkarmasına olanak sağlıyor. Bu ücretsiz program 256-bit AES şifreleme de sunuyor. Şu anda program yalnızca Windows için kullanılabiliyor. Hem 32-bit hem de 64-bit Windows işletim sistemleri için indirebilirsiniz.

3. WinRAR

RAR Dosyalarını Açmak İçin En iyi 10 Araç
WinRAR RAR Aracı

WinRAR en popüler arşiv açma yazılımlarından biridir. Kullanıcıların RAR, CAB, 7z ve ZIP gibi tüm popüler formatları sorunsuz bir şekilde çıkarmasına olanak tanır. Ek olarak, yazılım 128-bit ve 256-bit AES şifrelemeyi destekliyor. Kullanıcı arayüzü acemilerin dostu gibidir ve büyük düğmeleriyle arşivleri çıkarmayı çocuk oyuncağı haline getirir.

RAR dosyalarını açmak için çok daha fazlasını sunan kolay bir araç arıyorsanız, WinRAR’a göz atın. Ücretsiz olarak indirebilir ve 40 gün boyunca deneme fırsatı yakalayabilirsiniz. Ayrıca deneme süresi bittiğinde de çıkan diyalog penceresini kapatırsanız kullanmaya devam edebiliyorsunuz. Yapımcısının bize sunduğu güzel bir avantaj olsa gerek.

4. PeaZip

RAR Dosyalarını Açmak İçin En iyi 10 Araç
PeaZip RAR Aracı

PeaZip, 7z, CAB ve XAR dahil olmak üzere tüm önemli arşiv formatlarını destekleyen ücretsiz bir araçtır. PeaZip arayüzünün de oldukça kolay bir kullanım sunduğunu söylemeliyim. Sadece uygulamayı açın, RAR dosyanıza göz atın ve açmak için çift tıklayın ardından dosyaları farklı bir konuma çıkarmak için Extract düğmesine basın.

RAR dosyalarını açmak ve kendi arşiv dosyalarınızı oluşturmak için iyi bir ücretsiz araç arıyorsanız PeaZip mükemmel bir seçenek. Ayrıca açık kaynaklı olması da cabası, Windows ve Linux için kullanılabiliyor.

5. B1 Free Archiver

RAR Dosyalarını Açmak İçin En iyi 10 Araç
B1 Free Archiver RAR Aracı

B1 Free Archiver burada bahsedilenler arasında en modern görünümlü arşiv programı olabilir. 20’den fazla popüler arşiv formatının yanı sıra kendi yerel B1 formatında sıkıştırma desteğine sahiptir.

Kullanıcılar büyük arşiv dosyalarını daha küçük boyutlara bölebilir, parola korumalı arşiv dosyaları oluşturabilir. 256-bit AES şifrelemeyi de destekler. Tek dezavantajı, kullanıcıların yalnızca B1 ve ZIP arşiv formatında dosya oluşturabilmesidir. Aracı Windows, macOS, Linux ve Android dahil olmak üzere tüm büyük platformlarda kullanabilirsiniz.

6. Unarchiver

RAR Dosyalarını Açmak İçin En iyi 10 Araç
The Unarchiver RAR Aracı

Unarchiver bir süredir ortalıkta dolaşıyor. Eğer bir Mac kullanıcısıysanız muhtemelen duymuşsunuzdur. Arayüzü aşırı güzeldir ve kolay bir şekilde gezinebilmenize olanak sağlar. Ek olarak, Unarchiver Mac’in yerel UnRAR yardımcı aracından daha fazla arşiv formatını destekler.

Öne çıkan özellikleri arasında Latin olmayan karakterleri okuyabilmesi ve kullanımının ücretsiz olması yer alıyor. The Unarchiver ayrıca XAR, RPM ve Deb gibi daha az bilinen bazı dosya formatlarını da destekliyor. Unarchiver yalnızca Macintosh sistemleri için kullanılabiliyor.

7. IZArc

RAR Dosyalarını Açmak İçin En iyi 10 Araç
IZArc RAR Aracı

Özellikleriyle dopdolu ve bir tüy kadar hafif olan IZArc, güçsüz bilgisayarlarda RAR arşivleyen kişiler için bir tür kutsal kâse sayılır. Özellikleri WinRAR gibi büyük programlara rakip olurken, sistem performansına da büyük bir zarar vermiyor. Arayüzü oldukça temiz ve gereksiz animasyonlar içermiyor.

IZArc disk yaymaya, kendi kendine açılan arşiv dosyaları oluşturmaya ve bir arşiv dosyasına yorum eklemeye izin verir. Ayrıca ZIP şifreleme, virüs tarama ve çok büyük arşivler oluşturma gibi bir RAR açıcıdan beklenebilecek tipik özellikleri de içeriyor. IZArc şu anda yalnızca Windows ve iOS için kullanılabiliyor. Yani Mac desteği bulunmuyor.

8. Bandizip

RAR Dosyalarını Açmak İçin En iyi 10 Araç
Bandizip RAR Aracı

Bandizip, hem Windows hem de Mac kullanıcıları için oldukça iyi bir RAR açıcıdır. Çıkarma işlemini kolaylaştırmak için harika bir kullanıcı arayüzü ile tüm modern sıkıştırma formatlarını destekler, RAR, RAR5, ZIP ve 7z gibi popüler olanlar da dahil olmak üzere 30’dan fazla formatı destekler.

Yazılım başlangıçta ücretsiz olsa da, satın alındığında kullanılabilir hâle gelen birçok ek özelliği vardır. Bunlar arasında arşiv onarıcı ve parola kurtarma da yer alıyor. Bonus olarak, Bandizip yerleşik bir şifre yöneticisine sahiptir. Bandizip hem Windows hem de Mac sistemleri için kullanılabilir. Ücretli profesyonel sürümü tek kullanıcı için 30 $.

9. ExtractNow

RAR Dosyalarını Açmak İçin En iyi 10 Araç
ExtractNow RAR Aracı

ExtractNow açık aran en hafif arşivleme yazılımıdır. Kurulumdan sonra sadece 4.4 MB disk alanı kaplar. Basit kullanıcı arayüzüyle minimalist yaklaşır. Tüm büyük arşiv formatlarını destekler ve tek seferde birden fazla dosyayı çıkarmanıza olanak tanır. Kullanıcı arayüzü çoklu dil desteğine de sahiptir. ExtractNow ayrıca arşivler için klasörleri tarayabilir ve bunları otomatik olarak çıkarabilir. ExtractNow’un kullanımı ücretsiz ve şu anda yalnızca Windows‘ta kullanılabiliyor.

10. Ashampoo ZIP Free

RAR Dosyalarını Açmak İçin En iyi 10 Araç
Ashampoo ZIP Free RAR Aracı

Bir diğer popüler RAR açıcı olan Ashampoo ZIP Free, tüm arşivleme ihtiyaçlarınız için fazlasıyla yeterli olan özelliklerle dolu bir araçtır. Karo tabanlı bir kullanıcı arayüzü vardır bu yüzden kullanımı kolaydır. Bu araç neredeyse tüm sıkıştırma formatlarını destekler ve kullanıcıların arşiv dosyaları oluşturmasına olanak tanır.

Ayrıca 256-bit AES şifrelemeyi de destekler ve bozuk ZIP dosyalarını onarabilir. Ashampoo ZIP Free yalnızca Windows için kullanılabilir. Kullanıcıların ücretsiz lisans anahtarı almak için e-posta ile kaydolmaları gerekiyor.