Anasayfa Haber Android 4.4 KitKat Desteği Sonlandırılıyor

Android 4.4 KitKat Desteği Sonlandırılıyor

Android 4.4 KitKat Desteği

Google, Ağustos 2023 sonrasında Google Play Hizmetlerinin yeni sürümlerinde artık Android 4.4 KitKat için destek sunmayacağını duyurdu. Bu anlamda Ekim 2013’te piyasaya sürülen KitKat, 10. yıl dönümüne az kala desteğini kaybetmiş olacak. Google, aktif Android cihazların %1’inden daha azının hala KitKat ile çalıştığını belirtiyor.

Play Hizmetleri, Google’ın işletim sistemi güncellemelerinden bağımsız olarak Android cihazlardaki uygulamalarına ve hizmetlerine yeni özellikler ve düzenli güncellemeler sağlamasına olanak tanıyor. KitKat desteği kesilerek Ağustos ayında 23.30.99 sürümünden sonra çıkacak gelecekteki Play Hizmetleri artık Android 4.4 çalıştıran cihazlarda çalışmayacak.

Google eski bir Android sürümü için desteği en son 2012’de kullanıma sunulan Jelly Bean ile sonlandırmıştı. KitKat gibi Jelly Bean de destek kesilmeden önce aktif cihazların %1’inin altına düşmüştü.

KitKat, sürükleyici tam ekran modu, bulut yazdırma entegrasyonu ve ana ekranda bir Google Now sayfası gibi temel özellikleri sunmasıyla öne çıkmıştı. Tabii ki yaklaşık 10 yıl sonra Google, daha gelişmiş özelliklere ve güvenlik güncellemelerine izin veren daha modern Android platformlarını desteklemeye öncelik veriyor.