Anasayfa Haber Opera Aria Üretken Yapay Zeka Aracı 1 Milyon Kullanıcı Barajını Geçti

Opera Aria Üretken Yapay Zeka Aracı 1 Milyon Kullanıcı Barajını Geçti

Opera Aria 1 milyon

Opera, tarayıcısı ile sunduğu üretken yapay zeka aracı Aria‘nın lansmanından bu yana 1 milyon kullanıcıyı geçtiğini duyurdu. Şirket, yapay zeka aracını Mayıs ayında piyasaya sürdü ve Haziran ayı sonuna kadar tüm Android kullanıcılarının kullanımına sundu.

Aria, yerleşik bir dil modeline güvenmiyor ve bunun yerine Opera, GPT teknolojisinden yararlanmak için OpenAI ile iş birliği yapmıştı.

Aria’nın benimsenmesi hakkında yorum yapan Opera eş CEO’su Lin Song şunları söyledi: “Aria’nın benimsenmesi ne kadar cesaret verici olsa da kullanıcıların yapay zeka aracıyla erken etkileşimlerinin kalitesinden de aynı derecede memnunuz. Oturum başına artan arama ve sayfa görüntüleme sayısıyla birlikte harcanan toplam sürenin de arttığını görüyoruz.”

Song, tüm masaüstü kullanıcı tabanlarını Opera One’a yükseltmek e yapay zekalarını yakında Opera GX’e ve iOS için Opera’ya getirip daha fazla kullanıcılarının Aria’yı kendilerinin denemesini sabırsızlıkla beklediklerini ifade ediyor.

Aria, GPT dil modelini kullansa da birkaç avantaja sahip. Öncelikle Aria doğrudan tarayıcının içine yerleştirilmiş durumda ve Android’de bu, ChatGPT web sitesinden daha yerel bir deneyim anlamına geliyor. Ek olarak araç size sağladığı sonuçları geliştirmek için web’den bilgi alabiliyor.