Anasayfa Haber Taşınabilir Konsol Pazarı Kızışıyor: Lenovo Legion Go Yolda

Taşınabilir Konsol Pazarı Kızışıyor: Lenovo Legion Go Yolda

Steam Deck, ASUS ROG Ally ve şimdi de Lenovo Legion Go derken taşınabilir oyun konsolları piyasa pay kazanmaya devam ediyor. Şüphesiz ki avuç içi oyun bilgisayarlarının yaygınlaşması konusunda AMD’nin payı büyük.

Valve tarafından geliştirilen Steam Deck, mobil oyun pazarında bir devrim yaratmıştı. Deck’in kalbinde yer alan Van Gogh APU AMD tarafından üretiliyor. Diğer yandan ASUS, 1 Nisan’da ROG Ally oyun konsolunu tanıtarak rekabete yeni bir soluk getirdi. Aynı şekilde bu oyun cihazı da AMD tarafından özel olarak optimize edilen Ryzen Z1 serisi APU’lardan güç alıyor.

Windows Central‘ın raporuna göre Lenovo da yakında el konsolu pazarına adım atacak. Tıpkı ASUS’un ROG markası gibi, Lenovo da AMD Phoenix APU’ya sahip olacak bu yeni ürün için Legion logosunu kullanacak. Cihaz Ally ile benzer şekilde Windows 11 işletim sistemiyle çalışacak. Proje gerçeğe dönerse muhtemelen Lenovo da Microsoft ile yakın çalışma içinde olacak.

Lenovo Legion Go hakkındaki bilgiler henüz çok taze. Çözünürlük ve tazeleme hızı belirtilmese de ürünün 8 inçlik bir ekranla geleceği söyleniyor. Lenovo’nun taşınabilir oyun cihazında kullanması beklenen ‘Strix Point’ kod adlı APU’lar yüksek ihtimalle önümüzdeki yıl piyasada olacak. Donanım üreticisi de bu süreçte üretim süreçlerini olgunlaştıracak. Ryzen 8000 Strix Point serisi, yüksek ihtimalle Zen 5 çekirdekleri ve Navi 3.5 grafik mimarisiyle sunulacak.