Anasayfa Haber WhatsApp, Yeni Metin Biçimlendirme Araçları Sunacak

WhatsApp, Yeni Metin Biçimlendirme Araçları Sunacak

WhatsApp Yeni Metin Biçimlendirme araçları

WhatsApp, yeni metin biçimlendirme seçenekleri eklemek için çalışmalarını sürdürüyor gibi gözüküyor. WABetaInfo tarafından uygulamanın en son beta sürümünde keşfedilen yeni özellikler arasında kod blokları, alıntı blokları ve madde işaretli listeler oluşturma yer alıyor.

Kod Bloğu aracı, kullanıcıların kod parçacıklarını tek aralıklı yazı tipleriyle ve okunabilirliği artırmak için renk sözdizimi vurgulamayla biçimlendirmesine olanak tanıyor. Alıntı özelliği, kullanıcıların belirli mesajlara kolayca başvurmasına ve yanıtlamasına sağlarken Madde İşaretli Listeler aracı ise bir sohbet içinde numaralı veya madde işaretli listeler oluşturmaya izin veriyor.

Metni biçimlendirmek için kullanıcıların özel karakterler kullanması gerekiyor. Bunların uygulamak istediğiniz biçimlendirmeye bağlı olacağını da belirtelim. Örneğin, bir kod bloğunu biçimlendirmek için metnin tek tırnak içine alınması gerekiyor.

Güncelleme, özellikle iş için WhatsApp’ta düzenli olarak kod paylaşması ve tartışması gereken geliştiricilere ve kodlayıcılara hitap ediyor. Biçimlendirme iyileştirmeleri, teknik içerikle ilgili hataların ve yanlış iletişimin önlenmesine de yardımcı olacak.

Diğer taraftan WhatsApp’ın HD kalite fotoğraflar için destek sunmaya başladığını da hatırlatalım.