Anasayfa Haber Yenilenen Mac WhatsApp Uygulaması Grup Arama Desteği Sunuyor

Yenilenen Mac WhatsApp Uygulaması Grup Arama Desteği Sunuyor

WhatsApp Mac Grup Arama

Meta’nın sahibi olduğu mesajlaşma platformu WhatsApp, macOS için yeni bir uygulama sunulduğunu duyurdu. Mac için yenilenen WhatsApp uygulamasının öne çıkan özelliği, 8’den 32 kullanıcıya kadar görüntülü arama ve sesli arama desteği sunuyor.

Kullanıcılar, WhatsApp uygulaması kapalıyken bile macOS makinelerinde gelen çağrı bildirimlerini alabilecek. Kullanıcılar ayrıca, başladıktan sonra bir grup görüşmesine katılabilecek ve yeni uygulama, dosyaların sohbet penceresine sürüklenip bırakılmasıyla kolayca paylaşılmasına olanak tanıyacak.

Bu yeni özellikler, uygulamanın bu yılın başlarında büyük bir yenileme gören Windows muadili ile aynı seviyede. O zamanlar uygulamanın macOS için geliştirilmiş performansa sahip yenilenmiş bir sürümünün de yapım aşamasında olduğu biliniyordu.

Mac için yeni WhatsApp artık Apple markalı bilgisayarınızda macOS 11 Bug Sur veya daha üst bir sürümün yüklü olmasını gerektiriyor. Uygulama, WhatsApp web sitesinden indirilebilir durumda ve yakında App Store’da kullanıma sunulacak. Şirket bir blog yazısında, “Herhangi bir cihazdaki WhatsApp’ta olduğu gibi, Mac için WhatsApp da kişisel mesajlarınızı ve aramalarınızı uçtan uca şifrelemeyle cihazlar arasında gizli tutuyor” dedi.

WhatsApp bu yıl HD medya desteği, video görüşmeleri sırasında ekran paylaşımı, anlık video mesajları, bağlamsal çıkartmalar, Kanallar özelliği, Sohbet Kilidi, gönderilen mesajları düzenleme ve daha fazlasını içeren çok sayıda yeni özellik sundu.