Anasayfa Haber IHS’si Değiştirilen Core i7-13700K, Core i9-13900K Diye Satıldı

IHS’si Değiştirilen Core i7-13700K, Core i9-13900K Diye Satıldı

Dolandırıcılar teknoloji endüstrisindeki mesaisine devam ediyor. Bazı kişiler, işlemcilerin üzerindeki entegre ısı dağıtıcıları değiştirerek daha alt segment modelleri satmaya başladı. Bir Reddit kullanıcısı, Amazon UK’den aldığı Core i9-13900K’nın aslında IHS’si (entegre ısı dağıtıcı) değiştirilmiş bir Core i7-13700K olduğunu fark etti.

PC kullanıcısı Core i9-13900K’yı doğrudan Amazon’dan 585 sterlinlik fiyata (yaklaşık 735 dolar) satın aldığını belirtiyor. 24 çekirdekli çip için liste fiyatına yakın bir fiyat ödenmiş. Ancak CPU’nun Amazon mu yoksa başka üçüncü bir tarafından mı satıldığı açıkça belirtilmiyor.

Dolandırıcılar uzun zamandır sahte işlemciler satıyor. Daha üst seviye bir model olarak satmak için ucuz bir çipin üzerindeki IHS değiştiriliyor. Bu uzun yıllara dayanan eski bir taktik. Başka taktiklerden bahsedecek olursak, IHS üzerine sahte etiketler yapıştırmak, IHS’yi boş PCB’lere yapıştırmak veya IHS üzerindeki işaretleri değiştirmek için lazer aşındırma kullanmak gibi farklı yöntemler de var.

Sahte bir işlemciyi tespit etmenin birçok yolu olsa da kullanıcılar genellikle ürünün orijinalliğini kontrol etmiyor. Özellikle de işlemcilerde bunu pek yapmıyoruz. Bahsettiğimiz kullanıcı sahte Core i9-13900K’yı Nisan ayında satın almış ve belli ki şimdiye kadar dolandırıldığını anlamamış. Kullanım alanına da bağlı olarak Core i9-13900K ile Core i7-13700K arasındaki performansı fark etmemiş olabilir.

Bir yorum

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version