Anasayfa Haber Yeni Intel Anakartlar Yüzde 15 Fiyat Artışıyla Gelebilir

Yeni Intel Anakartlar Yüzde 15 Fiyat Artışıyla Gelebilir

Intel, yaklaşan 14. Nesil Core masaüstü işlemcileriyle birlikte her her zaman olduğu gibi yeni yonga setlerini de tanıtacak. İlk olarak Z790’ın halefi Z890 serisinin piyasada olmasını bekliyoruz, ilerleyen aylarda ise daha alt segment çipsetler kullanıma sunulacak. Öte yanda bir de Max serisi var.

Büyük donanım üreticilerinden MSI, “Max” ekini taşıyan yeni anakartları için hazırlık yapıyor. Haberler ise pek iç açıcı değil. Gelecek MSI anakartların sözde fiyat listesi sızdırıldı. Fiyat listesinin kaynağı Chi11eddog, MSI Z790 Max serisi anakartların liste fiyatlarını paylaştı. MSI MEG Z790 Godlike Max’in 1.299 dolarlık fiyatı, mevcut amiral gemisi MSI MEG Z790 Godlike’ın lansman fiyatından 100 dolar daha fazla olacak.

Intel anakart fiyat artışı

Listenin son sırasında MSI MEG Z790 Ace Max yer alıyor. Lanse edilen 699 dolarlık fiyatıyla bu model, Max olmayan modelden önemli ölçüde daha pahalı ve %15’e yakın bir artış uygulanmış görünüyor. Serinin geri kalanı da benzer şekilde fiyat artışlarına sahip olacak. Max olmayan sürümler arasında %5 ile %15 arasında fiyat artışı söz konusu.

  • Wi-Fi 7 ve 5G Ethernet
  • Gelişmiş güç dağıtımı
  • DDR5-7600’e kadar destekli ‘Memory Boost’
  • Manyetik olarak bağlanmış M.2 Frozr soğutucuları
  • Birlikte verilen USB4 PD100W genişletme kartları

Zamların yanı sıra, Max serisi ekstra özellikleri de yanında getiriyor. Bu anakartlar kutudan çıktığı haliyle Raptor Lake Refresh masaüstü işlemcilerle uyumlu olacak. Beklenen bazı ek özellikler ise yukarıdaki gibi. Z790 Max modellerinin Ekim ayı içinde Raptor Lake Refresh işlemcilerle piyasaya sürülmesi bekleniyor. Bu arada, yaklaşan işlemcilerin de %15’e varan oranlarda zamlanması muhtemel.