Anasayfa Haber MSI, Farklı 16-Pin Adaptör Nedeniyle Ekran Kartını Garanti Kapsamına Almadı

MSI, Farklı 16-Pin Adaptör Nedeniyle Ekran Kartını Garanti Kapsamına Almadı

16-pin 12VHPWR güç adaptörlerinin çıkardığı yanma ve erime sorunlarını hatırlarsınız. Birçok RTX 4000 ekran kartı kullanıcısı, yanlış takıldığında arıza açma potansiyeli olan kabloları değiştirerek farklı 12VHPWR adaptörler kullanmayı tercih etmeye başlamıştı. Görünüşe göre MSI, CableMod ürünü nedeniyle arızalanan bir ekran kartını değiştirmeyi reddediyor.

Bir Reddit kullanıcısı MSI ile yaptığı konuşmanın ekran görüntüsünü yayınladı. Şirket çalışanı, burada ekran kartının MSI garantisini geçersiz kılan ve ‘üretim ve tolerans sorunları’ olan bir 12VHPWR CableMod adaptörü nedeniyle arızalandığını iddia ediyor:

CableMod adaptörüyle ilgili üretim ve tolerans sorunları nedeniyle CableMod adaptörüyle ilgili devam eden bir sorun var. Üçüncü taraf adaptörleri bir soruna neden olduğu ve ekran kartınızın garantisini geçersiz kıldığı için CableMod ile iletişime geçmeniz gerekecek.

Üretici CableMod, 12VHPWR adaptörünün sebep olduğu arızayı ne doğruladı ne de reddetti. Ancak temsilci konuyu daha detaylı inceleyeceklerine söz verdi.

Bunu duyduğuma üzüldüm, lütfen destek ekibimize bir kayıt açın. Onlar sizin tüm masraflarınızın karşılanacağından emin olacaklardır.

NVIDIA, 16-pin 12VHPWR kablo adaptörlerinin aşırı ısındığı ve eridiği yaklaşık 50 vakayı inceledikten sonra bir sonuca varmıştı: Konnektörler ekran kartına tam oturmuyor, yani güvenli bir şekilde takılmıyor. Ancak piyasaya sürülen kartlarla ilgili tekrarlanan sorunlar, kabloların zaman içinde gevşeyebileceğini gösteriyor.