Anasayfa Haber WhatsApp HD Video Desteği Tüm Kullanıcılara Geliyor

WhatsApp HD Video Desteği Tüm Kullanıcılara Geliyor

WhatsApp HD Video

WhatsApp, HD video desteğinin tüm kullanıcılar için sunulmaya başladığını duyurdu. Özellik, daha önce Meta CEO’su Mark Zuckerberg tarafından bir çıkış tarihi belirtilmeden son haftalarda sadece bazı kullanıcıların kullanımına sunulmuştu.

WhatsApp HD video özelliği, kullanıcıların yüksek çözünürlükte videolar yüklemesine ve arkadaşlarıyla paylaşmasına olanak tanıyor. Bu desteğin anlık mesajlaşma uygulamasının kullanıcıların Android ve iOS uygulamaları aracılığıyla HD fotoğraflar yüklemesine izin vermesinden bir süre sonra geldiğinin de altını çizelim.

WhatsApp’a video yüklerken ekranın üst kısmındaki HD butonuna dokunarak daha yüksek kalitede yükleyebilirsiniz. WhatsApp’ta standart kalitede yüklemeler 476 x 848 çözünürlüğe sahipken HD kalitesinde videolar için bu çözünürlük 718 x 1280 olarak belirlenmiş durumda.

HD fotoğraflarda olduğu gibi uygulamaya video yüklerken standart kalite varsayılan olacak. Bunun nedeni tabii ki standart kalitenin daha az depolama alanı kullanması ve internet bağlantısı.

Bu yeni destek Kanallar için gelişmiş arama filtreleri, macOS için yeni bir uygulama, video görüşmeleri sırasında ekran paylaşımı, anlık video mesajları ve daha fazlası gibi yakın zamanda başlatılan WhatsApp özelliklerinin listesine ekleniyor.