Anasayfa Haber Microsoft, Windows 10 Video Düzenleyicisini Clipchamp ile Değiştiriyor

Microsoft, Windows 10 Video Düzenleyicisini Clipchamp ile Değiştiriyor

Microsoft, çoğu zaman Windows 11, bazen de Windows 10 işletim sistemine dokunuşlar yapmaya devam ediyor. Kısa süre öncesinde yeni Fotoğraflar uygulaması kullanıma sunulmuştu. Şirket şimdi de yerleşik “Video Düzenleyici” isimli uygulamayı kaldırarak yerine web tabanlı Clipchamp’i getiriyor.

Eski Fotoğraflar uygulamasında yerleşik olarak bulunan video düzenleme uygulamasına erişmeye çalıştığınızda, Video Düzenleyici’nin artık Fotoğraflar uygulamasında bulunmadığını belirten bir açılır pencere karşınıza çıkabilir. Doğrudan arama bölümünden düzenleyiciyi açtığınızda ise “Microsoft Clipchamp ile tanışın” şeklinde bir uyarı geliyor ve bir indirme bağlantısı yer alıyor.

Eski Fotoğraflar uygulamasını Microsoft Store’dan indirmek ve Video Düzenleyici’yi geri getirmek mümkün fakat bu uygulamaların günleri sayılı. Yani er ya da geç Microsoft tamamen yeni yazılımlara geçiş yapacak.

Ayrıca “eski” Fotoğraflar uygulamasının Windows 11 için oluşturulmuş Fotoğraflar uygulamasının eski bir sürümü olduğunu ve orijinal Windows 10 Fotoğraflar uygulaması olmadığını da belirtelim. “Netlik” kaydırıcısı ve daha fazlası gibi özellikler sunan orijinal veya Windows 10’un Fotoğraflar uygulamasını yüklemek artık mümkün değil.

Windows 10’da fotoğraf ve video konusunda neler değiştiğini şöyle açıklayalım:

  • Microsoft, Windows 10’un Fotoğraflar uygulamasını kaldırdı ve Windows 11’in modern Fotoğraflar uygulamasıyla değiştirdi.
  • 2021’de Windows 11 yeni bir Fotoğraflar uygulamasıyla (şimdi Eski Fotoğraflar, yani Photos Legacy olarak adlandırılıyor) birlikte gönderildi, ancak Fotoğraflar’ın modern bir sürümü daha sonra bunun yerini aldı.
  • Eski Fotoğraflar ve yeni/modern Fotoğraflar uygulamaları, “Netlik” kaydırıcısı ve Nokta düzeltme gibi bazı Windows 10 Fotoğraflar uygulaması özelliklerine sahip değil.
  • Yeni uygulama orijinal/eski video düzenleyiciyle birlikte sunulmuyor, bunun yerine Clipchamp kullanılması isteniyor. Orijinal düzenleme işlevini kullanmak istiyorsanız Photos Legacy uygulamasını indirebilirsiniz.