Anasayfa Haber WhatsApp Android Beta İle Üçüncü Parti Sohbet Desteği Ortaya Çıktı

WhatsApp Android Beta İle Üçüncü Parti Sohbet Desteği Ortaya Çıktı

WhatsApp Android Beta Üçüncü Parti Sohbet Desteği

WhatsApp diğer benzer uygulamaların kullanıcılarından mesaj almak için destek eklemeye hazırlanıyor gibi gözüküyor. En son WhatsApp Android Beta sürümünde bu amaç için tasarlanmış yeni bir bölüm ortaya çıkmış durumda.

WABetainfo‘ya göre yeni WhatsApp Android Beta 2.23.19.8. yeni bir üçüncü taraf sohbetleri bölümüne sahip. Öte yandan, uygulamanın bu kısmı şu anda işlevsel değil. Buranın benzer mesajlaşma uygulamalarının kullanıcılarının WhatsApp kullanıcılarına metin göndermesine olanak tanıyacak yeni bir özelliğin eklenmesine yönelik olduğu ortada.

whatsapp üçüncü parti mesaj

Yeni bölüm muhtemelen Avrupa Birliği’nin Dijital Piyasalar Yasası (DMA) sayesinde geliştiriliyor. 2022’de yürürlüğe giren yasalar, her yerde bulunan belirli çevrimiçi uygulama ve hizmetleri “gate keeper” olarak tanımlamak için oluşturuldu. Bu gate keeper’lar “belirli özel durumlarda üçüncü tarafların kapı bekçisinin kendi hizmetleriyle birlikte çalışmasına izin vermelidir.”

Bu ayın başlarında Avrupa Komisyonu altı şirket ve 22 hizmeti dijital gate keeper olarak adlandırdı. Şirketlerden biri Meta’ydı ve bu hizmetlerden biri de WhatsApp’tı. Kendisi ve bu listede yer alan diğer uygulamaların altı ay içerisinde DMA’ya uyması gerekiyor. Muhtemelen bu yeni bölümün WhatsApp Android beta sürümünde görünmesinin nedeni de bu.

Üçüncü taraf sohbetler için WhatsApp desteğinin yalnızca AB kullanıcıları için mi olacağını yoksa Meta’nın bu özelliği diğer pazarlara mı genişleteceğini henüz belirsiz.