Anasayfa Haber WhatsApp Kanallar Özelliği Türkiye’de Kullanıma Sunuldu

WhatsApp Kanallar Özelliği Türkiye’de Kullanıma Sunuldu

WhatsApp Kanallar Türkiye

Meta, sınırlı bir lansmanın ardından Kanallar özelliğini artık dünya çapında kullanıma sunmaya başlayacağını duyurdu. Ayrı bir sekmede yer alacak olan özellik, güncellemeleri birçok kullanıcıyla paylaşabilen işletmeler veya sayfalar için yayın kanalı olacak şekilde tasarlanmış durumda.

Kanalların ilk lansmanı yalnızda kanallara abone olan kullanıcıların sadece gönderileri görüntülemesine olanak tanıyordu. Öte yandan bu daha geniş kapsamlı kullanıma sunma ile artık sohbet içindekine benzer emoji tepkileri gibi birkaç yeni özellik eklemenin yanı sıra, mevcut kanalların belirli kategorilere göre sıralanması ve filtrelenmesi gibi birkaç yeni özellik ekleniyor. Ek olarak yöneticiler gönderilerin WhatsApp sunucularından silinmesinden önce, gönderilerin 30 günlük bir süre içinde güncellenmesi gibi yeni özelliklere de sahip olacak.

Meta, hali hazırda platformda binlerce kanalın bulunduğunu ancak kullanıcıların şu anda kendi kanallarını oluşturamadıklarını paylaşıyor. Meta, gelecekte herkese kanal oluşturmaya erişim açılacağını belirtse de henüz kesin bir lansman tarihi belirtilmiyor.

WhatsApp beta sürümündeki son güncellemeler ile doğrudan WhatsApp dışındaki üçüncü taraf sohbet istemcileri için destek eklenilmesine hazırlandığını not olarak düşelim.