Anasayfa Makale Pratik ASUSTor LOCKERSTOR 4 Gen2 RAM Yükseltmesi

ASUSTor LOCKERSTOR 4 Gen2 RAM Yükseltmesi

Ofisimizin yeni NAS cihazı olan ASUSTor LOCKERSTOR 4 Gen2 AS6704T modeline 64 GB RAM yükseltmesi yaptık.

Açıkçası yükseltmeyi yapmadan önce ASUSTor AS6704T modeli 64 GB RAM destekliyor mu emin değildik. Reddit’te bu cihazlara yüksek kapasite bellek takan olmuş lakin 64 GB takan henüz yoktu. Zaten böyle bir cihaza 64 GB takmanıza pek de gerek yok açıkçası. 32 GB bile fazla. Peki biz neden taktık? Bunun iki sebebi var: Birincisi, takabildiğimiz için. İkincisi de destekleyip desteklemediğini öğrenmek için.

ASUSTor LOCKERSTOR 4 Gen2 RAM Yükseltmesi
LOCKERSTOR 4 Gen2, iki adet RAM yuvasına sahip.

Sonuç olarak Amazon’dan Transcend JM3200HSE-32G bellek modüllerini sipariş ettik. Bunlar her biri 32 GB kapasiteli, DDR4 3200 MHz hızında çalışan bellekler. LOCKERSTOR 4 Gen2 uyum listesinde yoklar ki olmasına da çok gerek yok aslında. NAS cihazı JEDEC DDR4 3200 MHz bellekleri destekliyor. Bellekler 2666 MHz’te çalışsa da herhangi bir uyum sorunu olmuyor.

Taktığımız modül hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz Transcend’in sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

TrueNAS Destekliyor mu?

Açıkçası bu bizim de merak ettiğimiz bir konu idi. Ufak bir araştırma ile Intel Celeron işlemcili bu cihaza TrueNAS da kurulabildiğini öğrendik. Şu anda ADM’nin uzaktan erişim gibi özelliklerini keyifle kullandığımız için TrueNAS yüklemeyi düşünmüyoruz lakin ileride bunu değerlendirebiliriz.