Anasayfa Haber X Tamamen Ücretli Hale Gelebilir

X Tamamen Ücretli Hale Gelebilir

X ücretli

Elon Musk, X (Twitter) için X Blue ücretli aboneliğini kullanıma sunmasının ardından şimdi de platformu tamamen aboneliğe dayalı bir hizmet haline getirmeyi planlıyor gibi görünüyor.

Elon Musk, X İçin Aylık Ücret Almak İstiyor

Elon Musk geçtiğimiz günlerde İsrail başbakanı Benjamin Netanyahu ile bir tartışmaya katıldı ve burada her kullanıcının X’i kullanmak için küçük bir aylık ücret ödemesini önerdi. Ayrıca bunun hala tartışıldığını, dolayısıyla ne zaman olacağına dair bir bilgi olmadığını söyledi.

Musk ayrıca aboneliğin, şu anda kullanıcılara bir avantaj olarak sunulan ve ek özelliklerin yanı sıra doğrulanmış bir onay işaretiyle birlikte gelen X Blue üyeliğinden daha ucuza mal olacağını da belirtti. Ünlü girişimci bunun çok sayıda bot ordusuna karşı tek savunma olduğunu çünkü yapay zeka çok çok iyi hale geldikçe CAPTCHA testlerini insanlardan daha iyi geçebildiğini söylüyor.

Aynı tartışmada Musk, platformda son zamanlarda endişe kaynağı olan ifade özgürlüğü konusuna da değindi ve şunları paylaştı: “İfade özgürlüğü bazen hoşlanmadığınız birinin hoşlanmadığınız bir şeyi söylediği anlamına gelir. Eğer buna sahip değilseniz, o zaman bu ifade özgürlüğü değildir. Bu, insanlara bir tür olumsuzluğun dayatılması gerektiği anlamına gelmiyor çünkü X platformu için ilginç, eğlendirici, merak uyandırıcı olmadığı sürece kullanıcı kaybedeceğiz. İnsanlar sistemimizi rahatsız edici bulurlarsa kullanmak istemeyeceklerdir.”

Bakalım X’te böyle önemli bir değişiklik yaşanacak mı?