Anasayfa Haber NVIDIA: “DLSS, Oyunlarda Yerel Çözünürlüğün Yerini Alacak”

NVIDIA: “DLSS, Oyunlarda Yerel Çözünürlüğün Yerini Alacak”

Cyberpunk 2077

Digital Foundry, kısa süre öncesinde CD Projekt Red’den Jakub Knapik, NVIDIA’dan Jacob Freeman ve Bryan Catanzaro ile bir röportaj gerçekleştirdi. Bu röportajda Cyberpunk 2077 ve yeşil takımın DLSS teknolojileri konuşuldu.

NVIDIA’nın Uygulamalı Derin Öğrenme Araştırmaları Başkan Yardımcısı Bryan Catanzaro, verdiği yanıtlarda doğal çözünürlüklü oyunların artık maksimum grafik doğruluğu için en iyi çözüm olmadığını söyledi. Catanzaro, oyun grafik endüstrisinin gelecekte yapay zeka tabanlı grafik oluşturma yöntemlerine daha fazla yöneleceğini dile getirdi.

Yapay zeka alanında tecrübeli olan yönetici, “Moore Yasası’nın öldüğü” gerçeğinden hareketle sadece donanımsal olarak grafik doğruluğunu artırmanın artık ideal bir çözüm olmadığını vurguluyor. Sonuç olarak Catanzaro, grafik doğruluğunu artırmak ve günümüz grafik donanımlarında görülen nesilden nesile sağlanan zayıf performans iyileştirmelerini aşmak için DLSS gibi daha akıllı teknolojilerin uygulanması gerektiğini söylüyor.

CD Projekt Red’den Jakub Knapik, DLSS’nin tüm teknolojileri olmadan Cyberpunk 2077’de tam yol izleme teknolojisinin imkansız olacağını anlattı. Öte yandan, yapay zeka yükseltme teknolojisinin Cyberpunk 2077’de gerçek zamanlı olarak tam gerçekçi ışık simülasyonu çalıştırmasına olanak tanıdığını özellikle belirtiliyor. Böylelikle oyunlar geleneksel görüntü oluşturma tekniklerine kıyasla daha gerçekçi ve ayrıntılı hale geliyor.

Son olarak Catanzaro’ya oyun grafiklerinde makine öğreniminin geleceği soruldu. NVIDIA’nın deneyimli ismi, yapay zeka/DLSS’nin eninde sonunda geleneksel render işleminin yerini tamamen alacağını söyledi.