Anasayfa Haber OpenAI, DALL-E 3 Görüntü Oluşturucuyu Duyurdu

OpenAI, DALL-E 3 Görüntü Oluşturucuyu Duyurdu

DALL-E 3

OpenAI, popüler yapay zeka sanat oluşturucusu DALL-E’nin üçüncü neslini duyurdu. DALL-E 3 olarak adlandırılan yeni sürüm, güvenliği artırmak için önemli yükseltmelerle birlikte gelirken aracı daha erişilebilir ve işbirlikçi hale getiriyor.

DALL-E 3, ChatGPT İle Entegre Olabilecek

Kullanıcılar yakında, kendi ayrıntılı istemlerini geliştirmek zorunda kalmak yerine, DALL-E’nin görüntü oluşturma sürecini yönlendirecek metin istemleri oluşturmaya yardımcı olmak için ChatGPT’yi kullanabilecek.

Şirket, DALL-E’yi kullanmak için çok gelişmiş yazma becerilerine ihtiyaç duymayacakları için bu yeni özelliğin daha fazla insanın yapay zeka sanat üretiminden yararlanmasına olanak sağlayacağına inanıyor. ChatGPT ile entegrasyon hızlı mühendislik desteği sağlayacak.

Buna ek olarak OpenAI, sakıncalı içerikten kaçınmak için eğitilmiş giriş sınıflandırıcıları gibi mekanizmalar aracılığıyla DALL-E 3’teki güvenlik iyileştirmelerine yoğun bir şekilde odaklandığını söylüyor. Şirket, sistemin sağlamlığını test etmek için dış değerlendirme ekipleriyle çalıştı. DALL-E 3’ün ayrıca, istendiğinde telif hakkıyla korunan eserlerin veya tanınmış kişilerin görsellerinin yeniden oluşturulmasından kaçınmayı da geliştirdiği bildiriliyor.

OpenAI, Ekim ayında ChatGPT Plus ve Enterprise abonelerinden başlayarak önümüzdeki aylarda DALL-E 3 erişimini kullanıma sunacak. Şirket, tamamen halka açık bir sürüm içinse bir zaman çizelgesi sunmadı.