Anasayfa Makale Bing Image Creator: Ücretsiz Yapay Zeka Görselleri Nasıl Oluşturulur?

Bing Image Creator: Ücretsiz Yapay Zeka Görselleri Nasıl Oluşturulur?

Microsoft’un yeni GPT-4 teknolojisini kullanmaya başlamasıyla birlikte Bing arama platformu dev bir sıçrama yaptı ve yeni yetenekler kazandı. Bing Chat ile sorularımıza detaylı cevaplar alabiliyoruz. Bununla birlikte, Bing Image Creator aracı ile birlikte yazılı metinleri görsellere dönüştürebiliyoruz.

Bing Image Creator, Microsoft’un blog yazısına göre OpenAI tarafından geliştirilen DALL-E 2’nin daha gelişmiş bir versiyonunu kullanıyor. DALL-E 2, orijinal AI görüntü üretimi için en iyi araçlardan biri olarak kabul ediliyor. Arkasında OpenAI olan bu araç, yapay zeka dünyasına yeni atılan kullanıcılardan uzmanlara kadar geniş bir kitleye hitap ediyor. Ayrıca kaliteyi kaybetmeden görüntüleri yukarı veya aşağı ölçeklendirmeye izin veren özellikler ve kreasyonların sanatçıya özgü olmasını sağlayan özel geliştirici araçları da içeriyor.

Dolayısıyla Microsoft’un Bing Image Creator isimli görüntü oluşturma aracının oldukça başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Bing, sağladığınız metin istemlerine dayanarak sizin için yüksek kaliteli, fotogerçekçi dijital resimler, çizimler ve tablolar üretebiliyor.

Bing Chat

Image Creator’a geçmeden önce kısaca Bing Chat’e değinelim. Microsoft, ChatGPT’nin ilk yatırımcılarından biri oldu ve aynı teknolojiyi temel alan kendi modelini hızla hayata geçirdi. Bing Chat, adından da tahmin edebileceğiniz gibi OpenAI’ın doğal dil üreten yapay zekasını Microsoft’un dahili ürünlerine entegre ediyor. Yani Yeni Bing, yapay zeka sayesinde geçmişte pek de kullanmadığınız Bing Arama’dan daha farklı.

Teknoloji devi, kaynak bağlantıları, sonuçlarınızı daraltmak için farklı modlar, önerilen takip istemleri ve Edge Copilot dahil olmak üzere birçok yenilik getirdi. Şirket ayrıca Bing Image Creator’ı doğrudan Bing Chat’e sunuyor ki bu da harika bir eklenti.

Tüm bunlar için Edge tarayıcısının güncel sürümlerini kullanmanız gerekiyor. Ancak kısa süre önce Bing Chat’in Edge dışında tarayıcılarda kullanılabileceği bildirildi. Microsoft’un reklam ve web hizmetleri başkanı Mikhail Parakhin, 2023 Haziran ayında şirketin Bing Chat için üçüncü taraf tarayıcılara destek eklemek için denemeler yapacağını söyledi. Bing Reddit sayfasında açılan bir başlıkta ise Microsoft Bing Chat’in Safari ve Chrome tarayıcılarında çalıştığına dair ekran görüntüleri gösterildi. Ayrıca Parakhin, kendisine konu hakkında sorulan bir soruya “Deneme yapıyoruz, kademeli olarak kullanıma sunulacak” diyerek bu gelişmeyi doğruladı.

Bunun yanında Microsoft, Word veya Excel gibi uygulamalarına yerleşik yapay zeka çözümleri ekleyerek “Copilot” adında bir platform oluşturdu. Daha basit olan ChatGPT ile karşılaştırıldığında Bing Chat, yapay zeka destekli sohbet robotunun en erişilebilir ve kullanıcı dostu versiyonu.

Bing Image Creator Nasıl Kullanılır?

Bing Image Creator’ı kullanmanın iki yolu var. En basiti, bing.com/create adresine giderek tarayıcınızda görüntüler üretmeye başlayabilirsiniz. Bu yol herkes tarafından kullanılabilir ve mobil cihazlarda da denemeler yapabilirsiniz.

Diğer yandan tam teşekküllü versiyonu, yeni Edge web tarayıcısındaki Bing Chat Copilot’u kullanabilirsiniz. Ancak Microsoft bu uygulamayı aşamalı olarak kullanıma sunuyor ve şu anda kullanıcıların yalnızca %20’si uygulamaya erişebiliyor. Şu anda yalnızca Yaratıcı modda kullanılabilir, ancak bazı zamanlarda Dengeli ve Hassas modlara da erişilebiliyor.

Bing Chat’i kullanabiliyorsanız, farklı cihazları ve Microsoft’un mobil uygulamalarını deneyin. Örneğin, Bing Image Creator bilgisayarınızda görünürken telefonunuzda görünmeyebilir.

Yapay Zeka Destekli Görseller Üretin

bing.com/create adresinde neler yapabileceğimize bakalım. Microsoft Bing Görüntü Oluşturucu sayfası karşınıza geldiğinde bir metin alanı göreceksiniz. Buraya oluşturmak istediğiniz görsele dair isteklerinizi yazın ve sonrasında “Katıl ve oluştur” butonuna tıklayın. Eğer üye girişi yaptıysanız farklı bir ekran görünecek.

İsteminiz basit olabileceği gibi derinlemesine ve açıklayıcı da olabilir. Microsoft, Bing Chat isteminizi “bir görüntü çiz” veya “bir görüntü oluştur” şeklinde başlatabileceğinizi ve ardından ne görmek istediğinizi açıklayan birkaç kelime ekleyebileceğinizi söylüyor. Her iki durumda da Görüntü Oluşturucu yaklaşık 15 saniye içinde dört görüntü üretmekte. İstediğiniz görüntünün üstüne tıklayarak büyük halde inceleyebilirsiniz. Sonrasında görüntüyü indirebilir, paylaşmak için bağlantısını kopyalayabilir veya koleksiyonunuza kaydedebilirsiniz. Ayrıca bir Geri Bildirim düğmesi de var. Microsoft, bir görüntünün kalitesi veya uygunluğu hakkındaki görüşlerinizi dinleyerek teknolojilerini geliştirmek istiyor.

Bir hatırlatma olarak, metinleri girerken kullandığınız dil de önemli. Yapay zeka platformları kullanılan dile ve kelimelere göre farklı sonuçlar üretiyor. Bu bağlamda, mümkün oldukça İngilizce kelimeler kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

Başlangıç olarak metin kutusunun sağında göründüğü üzere “25 geliştirme” alıyorsunuz ve dört resimden oluşan her oluşum bir geliştirme kullanıyor. Bing Image Creator’ı geliştirmeler olmadan da kullanabilirsiniz, ancak resim oluşturmak daha uzun sürecek.

Bing sayfasında son yapılan isteklerin sonuçlarını görüntüleyebilir veya size bazı örnek resimler ve başlangıç hakkında bilgiler veren “Sık sorulan sorular” bölümünü inceleyebilirsiniz.

Ancak Edge Copilot aracılığıyla Bing Image Creator’a erişimi olan şanslı azınlıktan biriyseniz çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Bing Sohbet’ten sizin için bir resim çizmesini veya oluşturmasını isteyerek deneme yapın. Erişiminiz yoksa, Bing size resim çizemeyeceğini söyleyecek ve bunun yerine istediğiniz şeyin ayrıntılı bir açıklamasını verecek.

Her iki durumda da üç seçenekten “Yaratıcı (Creative)” moda tıkladığınızdan emin olun, çünkü Görüntü Oluşturucu henüz Dengeli (Balanced) veya Hassas (Precise) modlara gelmedi.

Bing Chat’te Görüntü Oluşturucu’yu kullanmanın en güçlü yanı ise görüntülerde ince ayar veya “düzenleme” yapabilmek. Bing tarafından üretilen bir görüntünün rengini değiştirmek veya belirli öğeleri eklemek/kaldırmak isterseniz bunu yapay zeka motoruna iletmeniz yeterli. Stable Diffusion gibi bir uygulamada komut vermek zorunda kalmanın aksine, her şey sohbet aracılığıyla doğal bir şekilde akıp gidiyor.

Bing Chat, önceki istemlere dayanarak görüntüyü nasıl oluşturacağını bağlamsal olarak tahmin edebiliyor. Bu şu anda bing.com’da bulunan sürümde yapamayacağınız bir şey.

Beklediğinizi Alamadınız mı?

Bing Image Creator belirttiğimiz gibi DALL-E’yi temel alıyor. Çok benzer, güçlü ve zayıf yönleri var. Yapay zeka destekli aracın isteğinizden esinlenerek ilginç ve güzel bir görüntü üretme şansı yüksek. Ancak nadiren de olsa sonuçlar hayal kırıklığı yaratabilir. Oluşturulan görüntülerde yanlış ve hatalı detaylar görülebilir.

Fotoğraf benzeri bir görüntü istiyorsanız fotoğrafçılık terimlerini kullanın. Resimler veya çizimler için modern sanat veya kübizm gibi stilistik terimler kullanabilirsiniz. Sanatçı isimlerinden bahsedebilirsiniz, ancak bu ahlaki açıdan gri bir alan. Eğer istekte bulunurken bir sanatçı belirtirseniz o insanı bir makine ile değiştirmiş ve potansiyel olarak telif haklarını ihlal etmiş olursunuz. Görüntü üretiminin yasallığı ise hala inceleme altında.

Eğer size verilen görselden memnun değilseniz metni virgül veya noktalı virgül ile ayırabilirsiniz. Ayrıca kullandığınız kelimeleri değiştirebilir veya daha fazla detay ekleyebilirsiniz. Yapay zeka genellikle kelimelerinizi anlayabilse de gerçeklik hakkında yeterli bilgiye sahip değil. Ona bir sanatçı gibi davranıp komut verebilirsiniz lakin önemli noktaları vurgulamanızda, daha net şekilde ifade etmenizde yarar var.

Spesifik Olun

Talepte bulunurken ne kadar spesifik ve ayrıntılı olabilirseniz o kadar iyi. Güçlü ve çağrıştırıcı kelimeler, miktar belirten ibareler ve referanslar kullanarak genel olarak ne görmek istediğinizi yazın. Örneğin “Peynirden yapılmış bir evi yiyen üç devasa farenin çocukça bir resmi” şeklindeki bir anlatım, “peynirden yapılmış bir evi yiyen farelerin resmi” şeklindeki anlatımdan daha iyidir.

Aşırı Fazla Açıklama Yapmayın

Daha fazla kelime kullanmak her zaman daha iyi sonuçlar vermez. Yapay zeka bu sebeple daha önemsiz ayrıntılara odaklanabilir. Örnek olarak, “büyük, uzun” gibi birçok kelime kullanmaktansa sadece “devasa” kelimesini kullanabilirsiniz.

Ayrıntıları Göz Önünde Bulundurun

İstek yaparken konu, ortam, ışık, renk, ruh hali ve kompozisyon gibi detayları göz önünde bulundurun. Bir başka örnek olarak, “Geminin üzerinde bir kaptan, güçlü ay ışığı, koyu mavi renkler, endişeli hisler” gibi bir anlatım yaptığımızda yapay zekaya birçok detay vermiş oluyoruz.

Bing Chat ve Bing Image Creator’ı Birlikte Kullanın

İyi sonuçlar elde etmek için Bing Sohbet’i işin içine dahil edebilirsiniz. Yapay zekadan bir resim veya çizim için bir istem oluşturmasını isteyin, ardından bunu kopyalayıp Bing Image Creator’a yapıştırın. Özetle burada bir yapay zeka platformunu kullanmak için diğerinden yardım alıyoruz.

Sonuç genellikle kendi başınıza bulabileceğiniz daha kısa ve basit bir açıklamayla elde edeceğinizden daha iyi olacaktır. Ayrıca Bing Sohbet’in istemini, istediğiniz resimle ilgili vizyonunuza uymayan ayrıntıları değiştirerek istediğiniz gibi özelleştirebilirsiniz.

Bing Sohbet size çok uzun metinler verebilir. Genellikle en alakalı bilgiler istemin en başında yer alıyor. Bazı durumlarda oluşturulan istem çalışmayabilir ki bunların yaşanabileceğini söylemiştik.

Eğer Bing Görsel Oluşturucu istemi uygunsuz olarak reddederse, Bing Sohbet’ten içerik uyarısına neden olmayacak şekilde yeniden yazmasını isteyebilirsiniz. Yapay zeka bunu bile halledebiliyor.

Tüm yapay zeka görüntü ve metin oluşturucular gibi Bing Image Creator da araştırma, öğrenme, yazma ve görsel fikirleri gösterme şeklimizi değiştirebilecek güçlü bir araç. Yaratıcı olan aslında araç değil, yapay zeka ilhamını insan zihninin çalışmalarından alıyor. Yapay zeka, kullanılabilir olmasa bile bir şekilde sizin ilginç sonuçlar üretmeyi başarıyor. Bing Image Creator hakkında daha fazla bilgi edinmenin en iyi yolu aracı kullanmak ve denemeler yapmak.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version