Anasayfa Haber Western Digital, Kioxia’yı Bünyesine Katıyor

Western Digital, Kioxia’yı Bünyesine Katıyor

Western Digital, tüketicilerin yakından tanıdığı Kioxia’yı Bain Capital ve Toshiba’dan satın alarak dev bir 3D NAND bellek üreticisi haline gelebilir. Bloomberg‘den gelen bilgilere göre, önde gelen Japon bankaları Amerikan şirketine 2 trilyon yen (14 milyar dolar) tutarında bir kredi teklif etmeye hazırlanıyor.

Kioxia ve Western Digital’in birleşme haberleri Mayıs ayına kadar uzanıyor. Anlaşılan o ki satın alım sürecinde bazı mali sıkıntılar yaşandı, Japon bankaları da olaya farklı bir çözümle el attı. Yapılan bu hamle ise çeşitli aksiliklerin yaşandığı birleşme yolunda önemli bir adım olarak değerlendirilebilir.

Sumitomo Mitsui Financial Group, Mizuho Financial Group ve Mitsubishi UFJ Financial Group olmak üzere üç banka ön plana çıkıyor. Bu bankalar Ekim ayında bir taahhüt mektubu sunacak, toplam kredi tutarının 400 milyar yenlik kısmı kredi taahhütleri yoluyla sağlanacak. Kredinin aslan payı olan “1.3 trilyon yen” bu üç banka arasında eşit olarak paylaştırılacak, Japonya Kalkınma Bankası ise 300 milyar yenlik katkı sağlayacak.

Bu kredinin bir kısmının Kioxia’nın mevcut hissedarları olan ve sırasıyla şirketin %56,24 ve %40.64’üne sahip olan Bain Capital ve Toshiba’ya özel temettü olarak dağıtılması amaçlanıyor. Önerilen birleşme taslağında Western Digital birleşik varlığın yaklaşık %50.5’ini kontrol edecek ve Kioxia’ya kalan %49.5’i bırakacak. Bu arada, birleşik kuruluşta Western Digital’den de insanlar yer alacak lakin yönetim önceliği Kioxia ekibinde olacak.

Birleşmenin aslında Ağustos ayında sonuçlanması bekleniyordu, ancak süreç karmaşık ayrıntılar nedeniyle uzamıştı. Şimdi olaya bankalar da el attı. Eğer sorunlar çözülürse iki bellek üreticisinin birleşimi yıl sonuna varmadan gerçekleşebilir.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version