Anasayfa Haber Bülten ASUS, IBC 2023’te Yeni Nesil Prodüksiyonlara Güç Verdi

ASUS, IBC 2023’te Yeni Nesil Prodüksiyonlara Güç Verdi

ASUS, IBC 2023’te Yeni Nesil Prodüksiyonlara Güç Verdi

ASUS, 15-18 Eylül tarihleri arasında Hollanda’daki RAI Amsterdam’da düzenlenen IBC 2023 etkinliğinde ASUS ProArt Power Up Next-Gen Production etkinliğini gerçekleştirdi. IBC 2023 etkinliğine katılanlar Adobe, Light Illusion, NVIDIA ve Scan Computers gibi tanınmış şirketlerden sektör uzmanlarının yanı sıra ödüllü yönetmen Brett Danton’un da yer aldığı ProArt Masters’ Talks söyleşilerini dinleme fırsatı yakaladı. Söyleşiler yaratıcı yapay zeka, yeni nesil yapay zeka araçları, renk yönetimi, yeni nesil prodüksiyonların ardındaki güç, Omniverse ve Virtual Production Workflows gibi geniş yelpazeye yayılan konuları kapsadı.

ProArt ekran modelleri arasında kişiye özel ihtiyaçları karşılamak ve en iyi izleme deneyimini sunmak için tasarlanan çeşitli yenilikçi LED, OLED ve mini LED ekranlar yer alıyor. Etkinlikte tanıtılan en yeni ProArt monitörler; dünyanın ilk 1600 nit mini LED monitörü olan yerleşik renkölçerli ProArt Display PA32UCXR, 34 inç boyutunda WQHD 21:9 ultra geniş USB-C monitör ProArt Display PA34VCNV ve ASUS’un ilk micro LED ekranı olan 4K UHD 135 inç ProArt Cinema PQ07 oldu. IBC 2023 ziyaretçileri ProArt Display PA24US ve RED V-RAPTOR 8K kamera ile hazırlanan eksiksiz bir set iş akışı gösterisine de şahit olma fırsatı yakaladı. ProArt GeForce RTX™ 40 Serisi ekran kartları ve Powered by ASUS imzalı etkileyici özel bilgisayarlar da stantta gözler önüne sunuldu. Stantta ayrıca ProArt Cinema Micro LED monitör, Set Prodüksiyonu, Post Prodüksiyon ve VFX, Oluştur ve Düzenle olmak üzere dört ayrı demo alanı oluşturuldu. Her demo alanında ASUS ProArt ürünlerinin etkileyici özellikleri sergilendi.

IBC 2023’te ProArt Masters’ Talks

ProArt Masters’ Talks söyleşilerinin en son bölümü IBC 2023’te gerçekleşti. Adobe®, Light Illusion, NVIDIA® ve Scan Computers’tan sektör uzmanlarını bir araya getiren söyleşilerde ödüllü yönetmen Brett Danton da sahne aldı. Söyleşilerde en son trendler, teknolojiler ve iş akışları ele alındı.

Adobe Stratejik Gelişim Direktörü Dave Helmy, son teknoloji yapay zeka ve Adobe Creative Cloud’daki yaratıcı yapay zeka destekli gelişmelerden bahsetti. Bunların video, fotoğrafçılık, tasarım ve görsel oluşturma üzerindeki uygulamalarını gösterdi. Adobe Generative AI ve ProArt ile yaratıcılık imkanlarını çoğaltıp geleceğin dünyasına göz atmak mümkün.

NVIDIA Global Medya ve Eğlence Sektörü Strateji ve Pazarlama Direktörü Rick Champagne, yapay zekanın nasıl teknoloji dünyasının merkezine yerleştiğini ve nasıl bir dönüşümün kapılarını açtığını anlattı. Yapay zekanın günümüz medya ve eğlence sektöründeki yerini paylaşan Rick Champagne, bunun sanatçılara, teknoloji uzmanlarına ve stüdyolara olan faydalarını dile getirdi.

ASUS ve Light Illusion arasındaki uzun süreli iş birliğinin sonucunda en doğru renkleri sunan ve en çok ödüle layık görülen ekran çözümleri ortaya çıktı. Light Illusion Mühendislik Direktörü ve Renk Bilimci Neil Robinson, “ASUS ile, post prodüksiyonda kalibre edilmiş ekranlara duyulan ihtiyacı ele almak ve etkili iş akışı çözümlerinde ColourSpace’in rolü ile ASUS ekran teknolojilerinin entegrasyonunu gerçekleştirmek için çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

Scan Computers Teknik İş Geliştirme Müdürü Tomasz Szypryt ise Scan 3XS’in kullanıcılara yaratıcı iş akışları için mükemmel iş istasyonunu kurmalarında nasıl yardımcı olduğunu gösteren gerçek çalışmaları anlattı. Söyleşide kendisine ödüllü animasyon sanatçısı ve karakter tasarımcısı Rafi Nizam ve HaZimation’ın kurucusu Haz Dallul da katıldı. Birlikte Scan’in kendi PBA sistemlerini kurmalarına nasıl yardımcı olduğunu ve iş akışları için neden ASUS anakartlarını ve çevre birimlerini seçtiklerini konuştular.

Ödüllü yönetmen Brett Danton ise NVIDIA Omniverse’in film yapımcılarına sunduğu yaratıcı yapay zeka ve dijital efektler gibi çeşitli araçlarla nasıl gerçekçi filmler yapabileceğini paylaştı. Bu yeni film yapımı türünün nereye doğru ilerlediğini ve film yapımcılarının becerilerini Omniverse’te nasıl kullanabileceklerini anlattı.

Yeni ProArt monitörler

ASUS ProArt yeni nesil amiral gemisi modeli olan, yerleşik renkölçere sahip, dünyanın ilk 1600 nit mini LED monitörü ProArt Display PA32UCXR’yi ve yeni kavisli ProArt Display PA34VCNV modelini IBC 2023’te katılımcıların beğenisine sundu. Bunlara ek olarak ProArt Cinema PQ07 ve ProArt Display PA24US etkinlikte sergilendi.

32 inç boyutunda bir 4K monitör olan ProArt Display PA32UCXR’de 2304 bölgeli mini LED IPS panel bulunuyor. DCI-P3 renk alanının %97’sini kapsayan ve  Delta E < 1 renk doğruluğu sunan model, olağanüstü hassaslıkta renklerle etkileyici görüntüler oluşturuyor. Yerleşik motorize katlanan renkölçer hassas renkler için otomatik olarak kalibrasyon yapabiliyor. Gerçek 10 bit renk derinliği ile HDR içerikler koyu siyahlar ve hassas parlak alanlar ile sunuluyor.

ProArt Display PA34VCNV, 34 inç boyutunda bir WQHD 21:9 ultra geniş USB-C monitör. Yapısı itibarıyla bu monitör aynı anda birden fazla iş üzerinde verimli bir şekilde çalışmak için geniş bir çalışma alanı sunuyor. Model %100 sRGB, %100 Rec.709 ve Delta E < 2 renk doğruluğu sağlıyor. PA34VCNV dünyada öncü birçok sürdürülebilirlik sertifikasının gereksinimlerini karşılıyor ve doğayla geri dönüştürülmüş karton ambalajla geliyor.

Bunlara ek olarak ASUS, gelişmiş panel teknolojileriyle donatılmış 135 inç 4K ProArt Cinema PQ07 modelini de tanıttı. Standart micro LED ekranlardaki 1,2 ila 1,5 mm arasında değişen piksel aralığına kıyasla ProArt Cinema PQ07’de son derece küçük 0,7815 mm piksel aralığı bulunuyor. Bu da çok daha akıcı ve canlı görüntüler elde edilmesini sağlıyor.

ProArt Display PA24US, SDI bağlantısına sahip ilk ProArt modeli. Ürün setlerde gerçek zamanlı ön izleme ve oynatma için ideal çözüm sunuyor. IBC 2023 etkinliğine katılanlar ASUS ProArt standında eksiksiz bir set iş akışı demosuna şahit olma fırsatı da yakaladı. RED V-RAPTOR 8K kamerayla çekilen canlı görüntü, ProArt Studiobook’ta DaVinci Resolve ile sınıflandırıldı ve ProArt PA24US üzerinde gerçek zamanlı olarak izlendi.

Yeni nesil prodüksiyonlara güç veriyor

Stantta ayrıca yeni ProArt LC420 hepsi bir arada CPU soğutucu, ProArt anakartlar ve ProArt GeForce RTX 40 Serisi ekran kartlarından oluşan bileşen ekosistemi de yer aldı. ProArt ekran kartları minimalist estetiği ve olağanüstü performanslarıyla beğeni topluyor. NVIDIA Studio Driver desteği ise güvenilirlik sağlıyor. Kompakt ve minimalist estetik sayesinde bu kartlar, küçük kasa seçenekleri ve çift ekran kartlı sistemler de dahil olmak üzere birçok farklı sisteme uyum sağlayabiliyor.

İş akışları için stabil ve güçlü bir sistem arayan profesyoneller için ASUS; Alternate, Azerty ve Scan Computers ile iş birliği yaparak Powered by ASUS imzalı özel bilgisayar çözümlerini sundu. Bu özel tasarım bilgisayarlarda PCIe® 5.0 ve DDR5 desteği, Thunderbolt™ 4, USB4®, 10 Gbps ve 2 Gbps Ethernet ve WiFi 6 ile geniş bağlantı seçenekleri sunan ProArt Z790-Creator WiFi ve ProArt X670E-Creator WiFi anakartlar kullanılıyor.